vineri, iulie 19, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

George Simion, reacție fulminantă după atacul la Anca Alexandrescu, la Podul Brăila

George Simion, reacție fulminantă după atacul la Anca Alexandrescu, la Podul BrăilaLiderul AUR – George Simion sare în apărarea Ancăi Alexandrescu și a echipei Culisele Statului Paralele după atacul fără precedent al oamenilor lui Sorin Grindeanu, la podul de la Brăila.

„Atunci când un Guvern ca cel condus de Marcel Ciolacu încearcă să controleze sau să limiteze conținutul și accesul la informații, se creează o fundație instabilă pentru democrație”, spune George Simion. 

Anca Alexandrescu, realizator Culisele statului paralel, a descins joi pe Podul de la Brăila, care a crăpat la scurt timp după inaugurarea din vară. Însă echipa Realitatea nu a fost lăsată să transmită în direct de pe pod. Iar motivul Companiei de Drumuri a fost de-a dreptul halucinant: Este nevoie de instructaj pentru jurnaliști. 

Realizatoarea emisiunii Culisele statului paralel – Anca Alexandrescu a prezentat în exclusivitate primele imagini de la Podul de la Brăila care a crăpat la puțin timp de la inaugurarea cu fast din vara acestui an, pe 6 iulie. Anca Alexandrescu a explicat și de ce echipa Realitatea PLUS a fost cenzurată și nu a fost lăsată să filmeze pe pod.

„Am făcut câteva fotografii, e o întreagă epopee. Am trimis invitație la CNAIR, directorului general Cristian Pistol, dar și pentru firma constructoare.

Am anunțat că vom transmite azi, iar reprezentanții firmei constructoare au răspuns că nu pot fi prezenți.

Cei de la CNAIR nu ne răspunseseră. Ne-au zis că nu poate veni dl Pistol dar va veni dl Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt de la CNAIR. (…)

Chiar dacă au strâns majoritatea șuruburilor de pe pod, tot am mai găsit câteva…

Este încă o încercare a lui Grindeanu și CNAIR să acopere neregulile. 

Am apucat să văd și o parte din fisurile din locurile de ancoraj. 

Este șantier și numai cu acordul CNAIR se poate filma. Practic nu am voie să filmez pe Podul de la Brăila. (…)

Nu a făcut instructaj nici președintele, nici altcineva. E bătaie de joc! (…) Nu este totuși obiectiv de interes public? De ce acest joc? (…)

A fost o încercare de a strica această emisiune încă de ieri. Invitasem un reprezentant de la CNAIR, ultimul covor asfaltic a fost reparat știind că venim noi aici. 

Solicit public ministrului Grindeanu să facă public raportul privind Podul de la Brăila”, a transmis Anca Alexandrescu de pe Podul de la Brăila.

„Mi-l imaginez pe Grindeanu cum stă în birou și-și freacă mâinile că nu a lăsat-o pe Anca Alexandrescu să filmeze pe pod. Nu, nu filmăm pe pod, filmăm din fața podului”, a adăugat Anca Alexandrescu.

 

Podul de la Brăila a fost inaugurat cu restricții pe 6 iulie: viteză de 80 km/oră, pietonii și bicicliștii nu au permis pe pod, deși există două benzi speciale pentru ei. În plus, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și cei de la CNAIR precizau atunci că restricțiile de circulație pe timpul nopții vor fi ridicate începând din luna noiembrie.

Potrivit unei analize oficiale, proiectul uriaș de infrastructură cu bani europeni are infiltrații la structura de rezistență, iar repararea acestor deficiențe ar putea pune în pericol toată structura construcției. Anunțul vine în condițiile în care, la patru luni de la inaugurare, podul a avut numeroase probleme și nu este nici în prezent operațional în totalitate. Realitatea Plus a încercat să obțină o reacție din partea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar nu a reușit.

“Dacă citim raportul privind neregulile, mie mi se pare că cei care s-au ocupat de proiect sunt pușcăriabili. Date sunt din martie 2023 și arată foarte clar că au lăsat constructorul să-și facă de cap, cum a vrut, fără niciun fel de suport tehnic, mai mult, CNAIR a plătit zeci de milioane de euro, deși lucrările erau neconforme si ar pute în pericol chiar siguranța construcției. Sper că Sorin Grindeanu a primit mesajul nostru, este bine-venită intervenția sa în emisiune, dar nu mai accept să își pună consilierii,” a afirmat Anca Alexandrescu.

DOCUMENTUL OFICIAL CARE ARUNCĂ TOTUL ÎN AER. CONSTRUCTORUL A FĂCUT CE A VRUT

Jurnalista a prezentat în exclusivitate documentul intitulat “Raportul de opinie 2”, întocmit de Serviciul de asistență tehnică pentru proiecte, în numele beneficiarului – CNAIR. Documentul arată, pagină cu pagină și punct cu punct, nereguli grave privind executarea lucrării, modificările făcute din mers și întrâzierile permanente, dar achitate de CNAIR. La data emisterii raportului, martie 2023, se atragea atenția că o serie de nereguli grave semnalate nu au fost remediate.

„Proiectul tehnic de execuție NU CORESPUNDE, se bazează pe un studiu GEOTEHNIC NECONRESPUNZĂTOR. Și dacă îți construiești o casă, raportul geotehnic este esențial. Mai mult, se mai spune că antreprenorul nu a respectat procedurile de modificare, iar soluțiile propuse nu sunt verificate de specialiști atestați.”, a afirmat Anca Alexandrescu.

Raportul care semnalează gravele deficiențe pe toate planurile sugerează că antreprenorul ar trebui tras la răspundere și obligat să returneze bani pe care i-a primit deși soluțiile sale nu erau avizate de persoane avizate, iar întârzierile îi sunt imputabile.  

“Se observă că antreprenorul modifică continuu proiectul și modalitatea de execuție, iar CNAR aviza orice, ba mai și plătea. Cum să construiești un pod în felul ăsta. Înțeleg să faci așa ceva la un un pod mic, ca la Ionel Arsene, dar podul peste Dunăre, de la Brăila?” a mai afirmat realizatoare emisiunii Culisele Statului Paralel.

Anca Alexandrescu a precizat la acel moment că va trimite raportul privind neregulile de la podul peste Dunăre de la Brăila atât DNA, cât și Parchetului European condus de Laura Codruța Kovesi. 

  Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.realitatea.net”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.