sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

LIVE Război în Israel: Hamas a încercat să-și strecoare luptătorii printre răniții scoși prin Rafah / Israel: „Nu va exista încetare a focului până când toți ostaticii israelieni vor fi eliberați” / ONU: „Nu există niciun loc sigur în Gaza în acest moment”

LIVE Război în Israel: Hamas a încercat să-și strecoare luptătorii printre răniții scoși prin Rafah / Israel: „Nu va exista încetare a focului până când toți ostaticii israelieni vor fi eliberați” / ONU: „Nu există niciun loc sigur în Gaza în acest moment”


​În cea de-a 29-a zi de război, luptele Israel-Hamas continuă, dar și eforturile de pace. Liderul grupării Hezbollah din Liban a declarat că puternica sa miliție este angajată în lupte transfrontaliere cu Israelul și a amenințat o „escaladare” a lor în continuare. Hassan Nasrallah a avertizat că luptele de la granița Liban-Israel nu se vor limita la amploarea de până acum. Secretarul de stat al SUA Antony Blinken urmează să se întâlnească sâmbătă cu regele Iordaniei Abdullah al II-lea, după ce a părăsit Israelul fără vreun rezultat în eforturile sale de a asigura o pauză umanitară a războiului. Blinken a sosit vineri seara la Amman, unde se va alătura și la o întâlnire a miniștrilor de externe ai cinci țări arabe la care va participa un reprezentant al Autorității Palestiniene (AP), condus de președintele Mahmud Abbas, un rival al Hamas .

stiri romania

Locuitori ramasi in GazaFoto: Abed Khaled / AP / Profimedia

Războiul Israel-Hamas – toate informațiile din ziua a 29-a sunt LIVE pe HotNews.ro

07:09 Un înalt oficial american a declarat că Hamas a încercat să-și strecoare luptătorii din Gaza printre răniții scoși cu ambulanțele prin Rafah, amânând eforturile de evacuare a cetățenilor străini. Hamas a oferit Egiptului și SUA o listă a celor răniți grav pe care dorea să-i evacueze, împreună cu miile de cetățeni străini care doresc să plece.

Oficialii americani și egipteni au descoperit că o treime dintre nume erau luptători Hamas, dintre care niciunul nu se număra printre cei 76 de palestinieni răniți evacuați în cele din urmă.

01:10 Semiluna Roșie palestiniană anunță că alte 47 de camioane cu ajutoare au intrat în Fâșia Gaza prin punctul de trecere a frontierei Rafah din Egipt.

Camioanele sunt încărcate cu alimente, sticle de apă, provizii medicale și corturi, a precizat Semiluna Roșie, adăugând că „până în prezent, însă, nu a fost permisă intrarea în Gaza a niciunui transport de combustibil”.

0:31 Ministerul palestinian al Sănătăţii controlat de Hamas anunță că cel puțin 13…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.