vineri, iulie 19, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Ministrul britanic de interne planifică restricționarea utilizării corturilor de către persoanele fără adăpost

Ministrul britanic de interne planifică restricționarea utilizării corturilor de către persoanele fără adăpost

Ministrul de Interne al Marii Britanii, Suella Braverman, a anunțat că va propune noi legi pentru a limita utilizarea corturilor de către oamenii fără adăpost, afirmând că mulți dintre ei consideră “aceasta o alegere de stil de viață”. Braverman a argumentat că, dacă guvernul nu va acționa, orașele britanice vor ajunge ca San Francisco și Los Angeles, unde politici slabe au dus la o explozie a criminalității, consumului de droguri și a sărăciei.

Angela Rayner, liderul adjunct al Partidului Laburist de opoziție, a criticat măsurile propuse de Braverman, spunând că “a dormi în aer liber nu este o “alegere de stil de viață”, iar creșterea numărului de oameni fără adăpost se datorează celor 13 ani de guvernare conservatoare”.

Asociația de Caritate pentru Oamenii Fără Adăpost, Shelter, a criticat și ea declarațiile ministrului de Interne, afirmând că “să trăiești pe străzi nu este o “alegere de stil de viață”, ci este un semn al unei politici guvernamentale eșuate”.

Programul legislativ al guvernului va fi prezentat în King’s Speech, care va avea loc marți.

În septembrie, Braverman a cerut o modificare globală a abordării imigrației, iar aceasta este probabil să fie o problemă cheie la alegerile generale din Marea Britanie așteptate anul viitor.

Propunerile lui Braverman au fost criticate de activiști pentru drepturile omului, politicieni din opoziție și chiar de unii membri ai propriului partid.

Sursa: https://www.reuters.com/world/uk/uk-interior-minister-plans-restrict-use-tents-by-homeless-2023-11-04/

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.