vineri, iulie 19, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Oleg Protopopv, legendă a patinajului artistic, a murit la vârsta de 91 de ani

Oleg Protopopv, legendă a patinajului artistic, a murit la vârsta de 91 de ani


O legendă a categoriei perechi, Oleg Protopopov a murit vineri, la vârsta de 91 de ani. Împreună cu soţia sa, Ludmilla Belosova, a fost dublu campion olimpic în 1964 şi 1968.

Oleg Protopopov a murit vineri la vârsta de 91 de ani, la şase ani de la moartea soţiei şi partenerei sale, Ludmilla Belusova, conform News.ro.

La categoria perechi, cei doi sovietici au cucerit două titluri olimpice, în 1964 şi 1968, precum şi patru titluri europene şi patru mondiale. Ei au revoluţionat această disciplină prin crearea a numeroase figuri, inclusiv una pe care au numit-o spirala iubirii. În 1979, au părăsit Uniunea Sovietică în timpul unui turneu de gale în Elveţia, cerând azil politic în ţara pe care nu aveau să o mai părăsească niciodată, scrie lequipe.fr.

În 1995, abia naturalizaţi, ei au acordat un lung interviu când, în ciuda vârstei lor, se gândeau să mulţumească Elveţiei încercând să se califice la Jocurile Olimpice. Îndrăgostiţi de sportul lor, au continuat să se prezinte pe patinoarele din întreaga lume până în 2016, când Oleg Protopopov a împlinit 84 de ani.

Întotdeauna foarte critici faţă de politica din ţara lor natală, cuplul s-a întors în Rusia abia în 2003, la invitaţia fostului hocheist Viacheslav Fetisov, şi apoi din nou pentru Jocurile…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.stiripesurse.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.