sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Partidul prorusului Ilan Șor a contestat decizia autorităților de a exclude candidații „Șansă” de la alegerile de mâine din R. Moldova

Partidul prorusului Ilan Șor a contestat decizia autorităților de a exclude candidații „Șansă” de la alegerile de mâine din R. Moldovastiri romania

Partidul „Şansă” al prorusului Ilan Şor, fugit în Israel, a contestat decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE) de excludere a tuturor candidaţilor formaţiunii de la alegerile locale de mâine, din Republica Moldova.

Reprezentanţii partidului „Șansă” au spus că atât prima instanţă, cât şi Curtea de Apel au refuzat să le examineze contestația. Prin urmare, partidul s-a adresat Curții Supremăede Justiţie şi a cerut organelor electorale să suspende decizia CSE până la pronunţarea unei hotârâri judecătoreşti, scrie News.ro, preluând NewsMaker.

„Judecătoria Chişinău, sectorul Rîşcani, a refuzat să examineze cauza, şi a expediat-o Curţii de Apel Chişinău. La Apel, doi judecători s-au recuzat deja, şi refuză să judece cazul, nimeni nu vrea să-şi asume responsabilitatea. În această situaţie, Curtea Supremă de Justiţie va trebui să decidă cine va examina recursul Partidului «Şansă». De menţionat că Partidul «Şansă» a sesizat deja autorităţile electorale de nivelul al doilea de circumscripţie cu privire la contestaţie, solicitând suspendarea deciziei CSE până la pronunţarea hotărârii judecătoreşti. Conform legii, această acţiune suspendă automat hotărârea CSE de excludere a partidului din cursa electorală. Ca urmare, în prezent, imprimarea pe buletinele de vot, în dreptul Partidului «Şansă», a cuvintelor ВЫБЫЛ sau RETRAS nici nu poate fi pusă în discuţie”, se arată într-un comunicat publicat sâmbătă de formaţiunea prerusului Ilan Șor.

De asemenea, „Şansă” a publicat şi sesizarea pe care a expediat-o Consiliilor electorale ale circumscripţiilor electorale de nivelul I şi II.

În document, formaţiunea face trimitere la articolul 101 (5) din Codul electoral, care prevede că „executarea hotărârilor organelor electorale adoptate în condiţiile art. 102 (5) se suspendă de drept din momentul contestării legalităţii hotărârilor respective”.

Partidul lui Ilan Șor, exclus de la alegerile locale

Comisia pentru Situaţii Excepţionale (CSE) din Republica…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.