sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Peste 500 de migranți salvați în largul Insulelor Canare din Spania

Peste 500 de migranți salvați în largul Insulelor Canare din Spania

Peste 500 de migranți au fost salvați în Oceanul Atlantic, în apropierea Insulelor Canare din Spania, a anunțat coastguardul spaniol sâmbătă. Numărul persoanelor care ajung pe arhipelag a atins aproape un record din 2006. Salvatorii au găsit și două cadavre printre migranții salvați din patru bărci în apele din El Hierro, cea mai mică și cea mai vestică dintre Insulele Canare.

Două alte persoane au decedat ulterior în spital, conform Gărzii Civile spaniole, care a participat și ea la operațiunea de salvare în care au fost salvate femei și copii.

Numărul sosirilor a crescut în ultima perioadă, odată cu vremea mai blândă și mările mai liniștite începând din septembrie, ceea ce a făcut mai fezabilă încercarea periculoasă de traversare de pe continentul african.

Ministerul de Interne al Spaniei a declarat că în primele 10 luni din acest an, un număr total de 30.705 migranți clandestini au ajuns pe Insulele Canare, reprezentând o creștere de 111% față de aceeași perioadă din 2022.

Această cifră se compară cu recordul anual de 31.678 de migranți care au ajuns în Insulele Canare în 2006, când alte rute către Europa erau blocate.

Insulele Canare au înregistrat majoritatea celor 43.290 de migranți ajunși în Spania pe mare anul trecut.

Arhipelagul se află la aproximativ 100 km (60 de mile) de coasta de vest a Africii. Cele șapte insule ale acestuia au devenit destinația principală pentru migranți din Senegal și alte țări africane care încearcă să ajungă în Spania, fugind de conflicte sau căutând o viață mai bună.

Guvernul spaniol a anunțat că va crea spații de cazare de urgență suplimentare pentru aproximativ 3.000 de migranți în cazărmi militare, hoteluri și hosteluri.

Conținutul respectă Principiile de încredere ale Thomson Reuters.

Sursa: https://www.reuters.com/world/europe/more-than-500-migrants-rescued-off-spains-canary-islands-2023-11-04/

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.