vineri, iulie 19, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

România revine la Târgul internaţional de carte de la Viena după o absenţă de cinci ani » Carte

România revine la Târgul internaţional de carte de la Viena după o absenţă de cinci ani » Carte


Târgul Internaţional de Carte de la Viena (Buch Wien), cel mai important proiect de profil din spaţiul cultural austriac, are loc în perioada 8-12 noiembrie. Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii şi ICR Viena, organizează prezenţa României la acest eveniment, după o absenţă de cinci ani, cu un stand propriu şi un program divers de evenimente, având drept motto „România. Încă o pagină” / „Rumänien. Eine neue Seite”.

La standul ICR din cadrul târgului, vizitatorii vor găsi o selecţie a celor mai recente traduceri ale unor titluri româneşti în limba germană, materiale care promovează programele instituţiei, precum şi cataloage de promovare a literaturii române.

„Mă bucur că, după revenirea la London Book Fair, anul acesta reluăm şi participarea noastră cu un stand de carte şi un program de evenimente la Buch Wien, unul dintre cele mai importante târguri de carte din Europa. Piaţa de carte de limba germană este unul dintre spaţiile în care, odată pătrunşi prin traduceri, autorii români pot migra uşor şi către alte teritorii lingvistice. Sper ca reluarea participării la Buch Wien să contribuie şi mai mult la stimularea traducerilor în limba germană”, a declarat Liviu Jicman, preşedintele Institutului Cultural Român.

Evenimentele din program au loc atât în cadrul târgului, cât şi în spaţii conexe din capitala Austriei şi la sediul Institutului Cultural Român din Viena.

Citește și ICR Viena organizează expoziţia de fotografii ”2023, Timişoara”

Seria de evenimente debutează în seara zilei de 8 noiembrie, la ora 18.00, cu o dezbatere la care iau parte trei poeţi cunoscuţi: Radu Vancu – preşedintele PEN România, organizaţie parteneră a evenimentului, Miruna Vlada şi Semier Insayif (Austria). „În vremea armelor, vocea poeziei” este tema dezbaterii, care îşi propune să investigheze puterea scriitorilor de a se transforma în voci civice autentice, precum şi rolul literaturii în noul cadru cultural-politic, puterea ei de a traversa graniţele, fie ele geografice sau lingvistice. Moderatoarea întâlnirii, care va avea loc la sediul ICR Viena, este Mihaela Dedeoglu, realizatoarea…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.