vineri, iulie 19, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

s-a stins speranța unei încetări temporare a focului

s-a stins speranța unei încetări temporare a focului


Speranţa unei încetări temporare a focului între Israel şi gruparea islamistă Hamas s-a stins vineri, după refuzul premierului israelian Benjamin Netanyahu, în ciuda încercărilor de mediere ale secretarului de stat american Antony Blinken, care a ajuns la Tel Aviv pentru a treia oară de la izbucnirea războiului.

“Continuăm (ofensiva) cu toate forţele noastre, iar Israelul refuză un armistiţiu temporar care nu include eliberarea ostaticilor noştri”, a transmis Netanyahu după o întâlnire cu Blinken. Separat, armata israeliană a confirmat vineri că a lovit o ambulanţă care era folosită de “o celulă teroristă Hamas”, într-o “zonă de luptă”, o referire la bombardamentul israelian la intrarea în Al-Shifa, principalul spital din oraşul Gaza. “Un număr de terorişti Hamas au fost ucişi în atac”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, citat într-un comunicat.

Autorităţile israeliene le-au cerut israelienilor care călătoresc în străinătate să evite “să afişeze în mod deschis simboluri şi caracteristici israeliene şi evreieşti”, pe fondul unei creşteri “semnificative” a “incidentelor antisemite şi violente împotriva israelienilor şi evreilor din întreaga lume”. Potrivit Consiliului Naţional de Securitate (NSC), însărcinat cu emiterea alertelor de călătorie şi raportarea către biroul prim-ministrului, “în ultimele săptămâni, de când a început Operaţiunea ‘Săbii de Fier’, CNS şi Ministerul Afacerilor Externe au identificat o creştere semnificativă a antisemitismului şi a incitării antiisraeliene, precum şi atacuri violente care ameninţă vieţile israelienilor şi evreilor din întreaga lume”.

Liderul grupării şiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a rupt vineri prelungita şi deloc uzuala sa tăcere pentru a anunţa că, deşi nu exclude un “război amplu” cu Israelul, acţiunile statului israelian în Gaza şi Liban vor fi cele care vor determina cursul actualelor ciocniri la frontieră. El a susţinut că SUA sunt în “întregime responsabile” pentru războiul aflat în desfăşurare în Fâşia Gaza, în…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.wall-street.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.