sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Cel mai poluat oraș al planetei, New Delhi, acoperit de un strat de ceață toxică. 20 de milioane…

Cel mai poluat oraș al planetei, New Delhi, acoperit de un strat de ceață toxică. 20 de milioane…


Capitala Indiei, New Delhi, este învăluită într-un strat dens de ceaţă toxică, iar unele şcoli au fost închise după ce indexul pentru calitatea aerului (AQI) s-a deteriorat până la nivelul ”sever”, scrie Agerpres.

New Delhi se află din nou pe lista în real-time a celor mai poluate oraşe, alcătuită de compania elveţiană IQAir, care a estimat pe 3 noiembrie AQI-ul capitalei indiene la 640, corespunzător categoriei ”periculos”. AQI-ul oraşului pakistanez Lahore este de 335.

Ce a generat ceața toxică din New Delhi

Potrivit oficialilor regionali, o combinaţie sezonieră de temperaturi mai scăzute, absenţă a vântului şi incendieri ale miriştilor din statele învecinate a determinat o creştere accentuată a poluanţilor atmosferici.

Mulţi dintre cei 20 de milioane de locuitori ai New Delhi-ului s-au plâns de iritaţii ale ochilor şi de iritaţii în gât, iar aerul a devenit de un gri intens după ce AQI-ul a oscilat în jurul valorii de 480 la unele staţii de monitorizare.

Un AQI cuprins între 0 şi 50 este considerat adecvat, în timp ce valori cuprinse între 400 şi 500 afectează oamenii sănătoşi şi reprezintă un pericol pentru persoanele cu boli preexistente.

Și Mumbai ar putea fi afectat de un nivel crescut de poluare

Oficialii au precizat că nu au constat nicio îmbunătăţire imediată în privinţa calităţii aerului. ”Nivelul de poluare va persista în următoarele două sau trei săptămâni, agravat de incidente legate de incendierea miriştilor, viteze mici ale vântului şi temperaturi în răcire”, a indicat Ashwani Kumar, preşedintele Comitetului pentru controlul poluării din Delhi.

Fermierii din statele nordice Punjab, Haryana şi Uttar Pradesh incendiază de obicei resturile rămase pe mirişti după strângerea recoltelor în octombrie în scopul curăţării lanurilor înainte de campaniile de semănare a recoltelor de iarnă câteva săptămâni mai târziu.

Anul acesta, atenţia stârnită de calitatea aerului în scădere a umbrit Campionatul Mondial de cricket găzduit de India, iar capitala financiară, Mumbai, este de…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.wall-street.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.