vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Scandal cu iz autohton în MotoGP după excluderea satelitului Aprilia


RNF, satelitul formaţiei Aprilia în acest sezon în MotoGP, echipă al cărei acţionar majoritar este compania românească CryptoDATA, a fost exclusă din campionat în sezonul 2024, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP. Ca răspuns, șeful CryptoDATA amenință organizatorii campionatului cu acțiuni în justiție, în timp ce presa scrie că locul formației RNF ar putea să fie luat de o echipă americană.

“Comitetul de selecţie al MotoGP (…) a decis să nu selecteze CryptoDATA RNF pentru sezonul 2024. Abateri repetate şi încălcări ale acordului de participare care afectează imaginea publică a MotoGP au făcut necesară această decizie”, au indicat luni organizatorii într-un comunicat, a doua zi după ultima cursă din sezonul 2023. Sâmbătă, echipa RNF a dezminţit zvonurile despre dificultăţi financiare şi o posibilă retragere, apoi luni dimineaţă a anunţat un parteneriat cu un nou sponsor.

Însă decizia autorităţilor pare definitivă. Potrivit comunicatului, “comitetul de selecţie (al MotoGP) va studia candidaturile pentru a alege o nouă echipă independentă care se va alătura grilei la categoria MotoGP în 2024 şi va folosi motociclete Aprilia”. Presa a scris că locul de pe grilă al echipei RNF ar putea să fie ocupat de Trackhouse Racing, formație americană co-fondată de artistul Pitbull și fostul pilot Justin Marks care activează în prezent în NASCAR Cup Series. Această mișcare ar avea sens în contextul în care motomondialul ar putea veni pe Flatrock Motorsports Park, circuit aflat în statul Tennessee, nu departe de cartierul general al Trackhouse Racing.

În aşteptarea acestei alegeri, viitorul celor doi piloţi care au evoluat la RNF în acest sezon, portughezul Miguel Oliveira, acum accidentat, şi…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.wall-street.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.