vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

VIDEO Zelenski anunţă că s-au înregistrat victime în Ucraina din cauza intemperiilor. „Se lucrează peste tot pentru a se restabili alimentarea cu energie”


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat luni seară că vremea rea care s-a abătut asupra Ucrainei a făcut mai multe victime, cel mai grav bilanţ înregistrându-se în regiunea Odesa, unde cinci persoane au murit şi 19 au fost rănite, transmite News.ro. De asemenea, aproape 1.500 de localităţi din 17 regiuni au rămas fără energie electrică, în timp ce ciclonul se deplasează acum spre nordul ţării.

stiri romania

Volodimir ZelenskiFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

„În fiecare comunitate, este important să se facă tot posibilul pentru a preveni ca oamenii să-şi piardă viaţa din cauza vremii. Din păcate, există și decese. Cel mai mare număr este în regiunea Odesa – cinci persoane. Condoleanţele mele se îndreaptă către familiile şi prietenii lor. Cel puţin 19 persoane au fost rănite”, a anunţat Volodimir Zelenski în mesajul adresat naţiunii luni seară.

Zelenski a spus că epicentrul ciclonului se deplasează acum spre regiunile nordice, iar autorităţile, cu ajutorul voluntarilor, sunt pregătite să ajute.

„Aş dori să le mulţumesc voluntarilor care sprijină oamenii din comunităţi. Este foarte important să avem grijă de cei care locuiesc singuri şi de cei în vârstă”, a menţionat Zelenski, evidenţiind totodată eforturile Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei, ale Gărzii Naţionale şi ale Poliţiei Naţionale, care oferă asistenţă 24 de ore din 24, a asigurat preşedintele.

Multe drumuri au fost blocate şi şoferii au rămas înzăpeziţi, de multe ori fiind salvaţi şi cu ajutorul voluntarilor.

De asemenea, a spus Zelenski, inginerii energeticieni lucrează peste tot pentru a restabili alimentarea cu energie „cât mai curând posibil”, în condiţiile în care 1.500 de localităţi din 17 regiuni au rămas fără energie electrică.

„Sediile operaţionale, atât la nivel naţional, cât şi la nivel regional, vor continua să funcţioneze până când situaţia va reveni la normal”, a promis Zelenski.

„M-am adresat Organizaţiei Maritime Internaţionale. I-am informat ce au…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.