vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Doi judecători acuzați de luare de mită trebuie să primească câte un milion de euro, salarii din urmă, după ce faptele s-au prescrisstiri romania

Situație halucinantă într-unul dintre cele mai mari dosare de corupție. Cei doi judecători acuzați că ar fi cerut șpagă și ar fi ajutat gruparea care a obținut retrocedarea pădurii de 300 de milioane de euro din județul Bacău primesc două milioane de euro la reangajare. După ce procesul s-a încheiat pentru că fapta s-a prescris, magistrații se întorc pe funcții și primesc și salariile restante. Asta deși Instanța Supremă, în motivare, arată că, cel puțin unul dintre ei a cerut și a luat mită.

Corina Matlinschi, jurnalist Digi24: Doi judecători au fost puși sub acuzare în acest dosar, unul de la Tribunalul Covasna, acuzat de luare de mită.

În motivarea Curții Supreme se arată că acesta a cerut mită 50.000 de euro, din care a primit, chiar în biroul lui, suma de 10.000 de euro. A primit în primă instanță trei ani de închisoare cu suspendare, însă între timp faptele s-au prescris.

Un al doilea judecător, de la Tribunalul Brașov, cea care ar fi susținut gruparea infracțională, a primit și ea doi de închisoare cu suspendare în primă instanță. Și în cazul ei, faptele s-au prescris, așa că s-a dispus încetarea procesului penal.

Consiliul Superior al Magistraturii a spus că ei trebuie să se reîntoarcă la serviciu și să primească drepturile salariale din 2015 și până în prezent. Asta înseamnă undeva la două milioane de euro, un milion de euro fiecare, reprezentând salariu, dobânzi și armonizarea salariului cu rata inflației.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla de cealaltă parte, pentru că România riscă să plătească și mai mult. Paltin Sturdza, moștenitorul acestei păduri, spune că va merge să dea România în judecată la CEDO, dacă Romsilva nu îi cedează mai repede pădurea din județul Bacău, care reprezintă circa o treime din acest județ, și care a fost estimată de către Direcția Națională Anticorupție ca având o valoare la 300 de milioane de euro.

Editor : Liviu CojanCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.