vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Zelenski: Avem nevoie de mai multă viteză şi eficienţă, iar toţi cei responsabili de acest lucru au sarcini clare


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus marţi seara compatrioţilor că au fost reanalizate tacticile de apărare a ţării şi că a trasat sarcini clare celor responsabili, inclusiv pentru producţia autohtonă a unor arme cu rază lungă de acţiune, în condiţiile în care contraofensiva ucraineană din vară şi din toamnă nu a dat rezultatele scontate, iar în estul ţării atacurile Rusiei par să se fi intensificat odată cu apropierea iernii.

stiri romania

Volodimir ZelenskiFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Zelenski a spus – în discursul video pe care îl transmite în fiecare seară – că a avut loc în cursul zilei „o şedinţă specială, lungă şi detaliată” a Consiliului Naţional de Securitate, iar primul subiect discutat a fost nevoia de fortificare şi de consolidare a liniilor de apărare ucrainene. „Trebuie să existe o activitate relevantă completă în comunităţi. Totul este absolut detaliat – ţara noastră va avea cu siguranţă suficiente mine şi beton. Avem nevoie de mai multă viteză şi eficienţă, iar toţi cei responsabili de acest lucru au sarcini clare”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit News.ro.

El a spus că a existat de asemenea o analiză importantă a atacurilor recente împotriva Ucrainei în care Moscova a folosit rachete, dar mai ales drone. „Am analizat tacticile apărării noastre aeriene. Există o nevoie clară de a dezvolta şi de a ne consolida grupurile noastre de tragere mobile, precum şi toate sistemele cele mai eficiente de apărare aeriană”, a punctat preşedintele ucrainean.

El a spus că a fost analizată şi activitatea sistemelor Patriot şi NASAMS, furnizate de partenerii occidentali, iar concluzia a fost că sunt foarte eficiente, iar comandantul Forţelor Aeriene şi alţi comandanţi relevanţi, precum şi Ministerul Apărării „au instrucţiunile necesare”.

Volodimir Zelenski: „Pregătim echipamente bune cu rază lungă de acţiune pentru a-i face pe ocupanţi să simtă forţa ucraineană”

Pe de altă parte, aceste sisteme occidentale sunt cu rază scurtă şi medie de acţiune,…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.