marți, decembrie 10, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Magie și creativitate la Dersca: Împreună cu sprijinul Asociației Conexiuni pentru comunitate, copiii cu dizabilități și părinții lor au participat la activități pline de culoare și emoție.

Vineri, 15 decembrie 2023, timp de aproape 3 ore, a avut loc în comuna Dersca, în sala de activități a Școlii Nicolae Iorga nr. 1, atelierul “Poveste de iarnă”. 15 copii și tineri cu dizabilități, alături de frați și surori, împreună cu părinții lor, precum și noi, cei din Asociația Conexiuni pentru comunitate – Tamara Balan, Sabina Dinco, Carmen Smit –  am creat împreună o poveste de iarnă, pe firul magic al sărbătorilor ce se apropie. Copiii, alături de părinți, au dat naștere unor decorațiuni de agățat în bradul de acasă. Au acoperit cu pulbere strălucitoare conurile de brad, au creat planșe, slime etc. Au plecat acasă cu surprize dulci. În cadrul „Școlii părinților”, temele discutate au fost: recunoașterea emoțiilor, importanța inteligenței emoționale, cadranul emoțiilor, povești terapeutice, simbolurile Crăciunului. Nu au lipsit, bineînțeles, colindele pe final.

Intrarea a fost liberă.

De ce să participe copilul/tânărul la ateliere de creație?

– pentru a se exprima liber, emoțional și cognitiv, prin intermediul culorilor și al simțului estetic;

– pentru a-și îmbunătăți abilitățile manuale, sociale, artistice, pentru a-și manifesta creativitatea, a-și consolida încrederea, confecționând singur obiecte vesele;

– pentru a-și dezvolta deprinderi pe care le poate exersa apoi în viața de zi cu zi; părinții participă și ei alături de copiii lor;

– pentru a-și dezvolta imaginația și motricitatea fină;

– pentru a-și face prieteni noi.

Prin toate activitățile organizate, se urmărește creșterea armonioasă a celor mici, consolidarea unei relații sănătoase cu părinții, dezvoltarea abilităților cognitive, artistice și nu numai.

Pe lângă componenta practică a atelierelor, există și cea de natură psihologică, menită să îi ajute pe cei mici să aibă mai multă încredere în propriile forțe și să își exprime emoțiile și trăirile.

Atelierul are o componentă non-formala adresată și părinților, urmărind dezvoltarea abilităților parentale, creșterea implicării acestora în procesul educativ.

Atelierul este parte din Proiectul „Conectare prin culoare” derulat în comunele din județul Botoșani, cu sprijinul Fundației Pentru Comunitate Cluj și MOL România, prin Programul Mol pentru sănătatea copiilor, 2023 – 2024.

Pagina de facebook a Asociației: https://www.facebook.com/conexiunipentrucomunitate

stiri romania stiri romania stiri romania stiri romania stiri romania stiri romania stiri romania

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.