sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Șeful Aramco spune că sursele regenerabile nu sunt încă suficiente pentru a acoperi cererea

Gigantul petrolier saudit Aramco a declarat luni, în cadrul unei dezbateri desfășurate în cadrul summit-ului climatic COP28 desfășurat în Emiratele Arabe Unite, că energia regenerabilă care ajunge pe piață nu este suficientă pentru a gestiona cererea suplimentară.

Chief Executive-ul Aramco a subliniat faptul că, deși energia regenerabilă este în creștere pe piață, aceasta nu poate să facă față cererii suplimentare de energie. El a subliniat necesitatea de a găsi soluții inovatoare pentru a satisface cererea în continuă creștere de energie, având în vedere îngrijorările legate de schimbările climatice.

Comentariile sale au avut loc în cadrul COP28, unde liderii din întreaga lume se adună pentru a discuta despre acțiunile necesare pentru a combate schimbările climatice. Acest summit vine în contextul în care numeroase companii și țări își propun să treacă la surse de energie regenerabilă, având în vedere impactul negativ al utilizării combustibililor fosili asupra mediului înconjurător.

Aramco, care este una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, explorează modalități de diversificare a portofoliului său energetic, inclusiv investirea în sectorul energiilor regenerabile. Totuși, CEO-ul companiei subliniază că, în ciuda creșterii pe piață a energiei regenerabile, aceasta nu este încă suficientă pentru a face față cererii tot mai mari de energie.

În concluzie, șeful Aramco a atras atenția asupra necesității de a găsi soluții inovatoare și sustenabile pentru a satisface cererea de energie, având în vedere îngrijorările legate de schimbările climatice și impactul negativ al combustibililor fosili asupra mediului înconjurător.

Sursa: https://www.reuters.com/world/middle-east/aramco-chief-says-renewables-still-not-enough-cover-demand-2023-12-04/

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.