vineri, iulie 19, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Ucraina și Polonia încearcă să rezolve problema blocajelor la frontieră provocate de transportatorii polonezi

Ucraina și Polonia încearcă să rezolve problema blocajelor la frontieră provocate de transportatorii polonezi


Ucraina și Polonia au declarat vineri că sunt pregătite să încerce să rezolve problemele din relațiile lor, create în special de blocarea punctelor de trecere a frontierei de către transportatorii polonezi, relatează Reuters.

stiri romania

Radoslaw Sikorski si Volodimir ZelenskiFoto: Handout / AFP / Profimedia

Angajamentul a apărut în urma unei întâlniri la Kiev între ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba și omologul polonez Radoslaw Sikorski, care se afla în prima sa călătorie oficială în străinătate.

Ucraina a considerat Polonia drept unul dintre cei mai apropiați aliați din Uniunea Europeană, în timp ce Polonia a oferit Ucrainei asistență umanitară și militară și a primit milioane de refugiați ucraineni.

Dar relațiile au fost umbrite de protestele transportatorilor polonezi care au blocate mai multe puncte de trecere a frontierei, ceea ce Kievul a văzut-o ca pe o lipsă de inițiativă a fostului guvern naționalist polonez de a rezolva problema.

La o conferință de presă comună, Kuleba a declarat că vizita lui Sikorski – un membru al noului cabinet centrist pro-UE al Poloniei – a arătat că va exista un dialog semnificativ și reciproc respectuos între țări.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.