sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masă, în Ajunul Crăciunului. „Are rol de mediere între om şi divinitate”

Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masă, în Ajunul Crăciunului. „Are rol de mediere între om şi divinitate”


Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători de peste an de care se leagă numerose tradiții și obiceiuri. Este sărbătoarea în care oamenii își pun cele mai mari speranțe și ziua în care se rostesc cele mai multe dorințe. Există o mulțime de tradiții și obiceiuri menite să aducă bunăstare, belșug, sănătate și bucurie. Despre o credință legată de seara magică de 24 decembrie, Ajunul Crăciunului, se spune din bătrâni că ar trebui să ținem cont dacă vrem să ne meargă bine în anul care urmează să vină.

masa de craciun jpeg

Alimentul care trebuie pus pe masă în Ajunul Crăciunului

Au rol de mediere între om şi divinitate” Știm cu toții că sunt anumite alimente care au funcții magice în perioada sărbătorilor mari din timpul anului. Și dacă le consumăm în anumite intervale de timp, potrivit credinței populare, ne pot aduce sănătate și prosperitate.

Se spune că dacă mâncăm mere în Ajunul Crăciunului, vom fi norocoși și sănătoși pe parcursul întregului an care stă să înceapă. Mărul capătă în perioada din apropierea nașterii Domnului valențe magice și devine un “magnet” al bunăstării și al binelui. Potrivit etnologilor, mărul are un rol de mediere între om și divinitate.

„Dintre toate speciile vegetale este evident că mărul, alături de brad, apare încărcat cu funcţii magice, menite ‚să rezolve’ ori ‚să ajute’ la depăşirea anumitor stări şi, în general, să promoveze binele. Prin capacitatea sa de regenerare, de reînnoire şi de rodire periodică, mărul ocupă un important loc în economia sacrului.

Poate fi socotit printre arborii care au rol de mediere între om şi divinitate, alături de brad şi stejar, fiind pom sacru şi consacrat, dominând peisajul paradiziac, fiind arbore cosmic, al vieţii şi al recompensei divine” – explică cercetătorul în etnologie Romulus Antonescu în lucrarea “Dicționar de simboluri și credințe tradiționale românești”, citat de cimec.ro.

„Mărul este pomul Sfântului Prooroc Ilie”Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.