sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

ÎPS Teodosie, întrebat despre dosarul în care este cercetat de DNA: „Nu e nimic real, doar zvonuri. Gata, lăsați-mă, vorbesc de brad”

ÎPS Teodosie, întrebat despre dosarul în care este cercetat de DNA: „Nu e nimic real, doar zvonuri. Gata, lăsați-mă, vorbesc de brad”stiri romania

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a afirmat, în legătură că dosarul în care este cercetat de procurorii DNA pentru cumpărare de influenţă, că nu este nimic real şi că sunt numai „zvonuri şi provocări”, transmite News.ro.

ÎPS Teodosie a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, despre dosarul în care este anchetat de DNA.

„Nu este absolut nimic real. Nu pot să vorbesc de păreri. Avocaţii dacă pot să vorbească, nici ei nu au găsit nimic. Sunt numai nişte zvonuri şi provocări. Gata, lăsaţi-mă, vorbesc de brad”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a continuat apoi vorbind despre semnificaţia bradului împodobit şi care este mereu verde.

Arhiepiscopul Teodosie este urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influență

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au anunţat, la începutul lunii decembrie, că au dispus începerea urmăririi penale faţă de suspecţii Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului (funcţionar public în sensul legii penale), pentru cumpărare de influenţă, şi P.I., un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

„În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menţionată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenţei pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcţionarilor cu drept de decizie în această privinţă din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. La acea discuţie ar fi participat şi celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică «înţelegerea» respectivă”, arăta DNA.

Potrivit sursei citate, suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanţarea unor lucrări de construcţie ori reabilitare a unităţilor de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.

Editor : B.C.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.