vineri, iulie 19, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Justiția din România: agresor periculos achitat, victima pusă să-i plătească cheltuielile. ”Era clar că vor să ne omoare”

Justiția din România: agresor periculos achitat, victima pusă să-i plătească cheltuielile. ”Era clar că vor să ne omoare”


La opt ani de când activistul de mediu Gabriel Păun a fost bătut în timp ce făcea fotografii într-o pădure din Țara Hațegului, făptașul scapă basma curată prin prescriere.  

Curtea de apel Alba Iulia a decis definitiv închiderea dosarului penal. Culmea: activistul trebuie să achite și cheltuielile de judecată! Exasperat, el vrea să denunțe statul român la CEDO.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins joi ca nefondat apelul făcut de activistul de mediu Gabriel Păun. Magistrații au decis să mențină decizia Judecătoriei Hațeg din septembrie și anume de încetare a procesului penal pentru că a intervenit prescrierea faptei de lovire și alte violențe.

Gabriel Păun, fondator Agent Green: ”Sunt atât dezamăgit, cât și îngrijorat de parcursul agresiunii asupra mea în justiție. Este o traumă emoțională și psihologică foarte, foarte puternică. Justiția a avut la îndemână absolut toate dovezile necesare pentru a ancheta rapid și just și nu a făcut-o. Am suferit foarte mult, nu doar pierderi financiare în toți acești ani, cu procesele, dar mai ales daune morale”.

În luna mai 2015, Gabriel Păun a ajuns la spital după ce a fost bătut în Munții Retezat, unde documenta proiectul hidrocentralei de pe Râul Alb, din Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului. Avea în vedere şi posibile tăieri ilegale de pădure din Parcul Naţional Retezat.

Citește și


gigi becali

stiri romania

Gerit, martoră: ”Nu era vreo cale lăsată liberă spre interacțiune amicală, era clar că o să atace. Nu știam ce vor, nu au zis mare lucru, doar au venit și au atacat imediat. Era clar că vor să ne omoare. Am sărit imediat în mașină, m-am speriat. Gabi nu era în mașină, a fost bătut. Am condus până la secția de Poliție, dar (polițiștii) nu m-au ajutat. M-au alungat de acolo, au spus că ei nu vorbesc limba engleză”.

Activistul de mediu își caută dreptatea la CEDO

După tot acest demers eșuat în justiție, activistul de mediu e hotărât să-și caute dreptatea la Strasbourg, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Gabriel Păun: ”Am decis să merg la CEDO pentru că nu vreau să renunț la această luptă. Cred că am fost neîndreptățit și cred că e nevoie nu doar pentru mine, dar pentru oricine vrea să lupte pentru o țară mai bună”.

Cătălina Rădulescu, avocata lui Gabriel Păun: ”S-a prescris fapta încă o dată pentru că urmărirea penală și cercetarea penală a durat peste opt ani de zile. Se datorează, din păcate, acestei stări de lucruri, lentorii cu care lucrează organele de cercetare penale și legislației care nu este actualizată la timp de Parlament”.

Mai mult, cei de la Curtea de Apel au micșorat și suma care reprezenta daune morale – de la 100.000 de lei la 7.000 de lei. Iar Gabriel Păun este obligat să plătească și cheltuieli de judecată celui acuzat că l-a bătut: 2.500 de lei.

Articol recomandat de sport.ro


Decizia luată de Adrian Mutu după decesul mamei sale

Decizia luată de Adrian Mutu după decesul mamei saleCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “stirileprotv.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.