vineri, iulie 19, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Kosovo spune că bărbaţi înarmaţi din Serbia plănuiesc mai multe atacuri

Kosovo spune că bărbaţi înarmaţi din Serbia plănuiesc mai multe atacuristiri romania

La 24 septembrie, un grup de 80 de bărbaţi înarmaţi a atacat poliţia kosovară în satul Banjska, în apropiere de graniţa cu Serbia, provocând moartea unui ofiţer de poliţie şi a trei bărbaţi înarmaţi.

În cadrul unei conferinţe de presă, Kurti a declarat că Milan Radoicic, un politician sârb din Kosovo care a recunoscut că a luat parte la schimbul de focuri din septembrie, plănuia alte atacuri.

„El continuă acum pregătirile pentru alte atacuri în ţara noastră… are întâlniri regulate cu oficiali de rang înalt ai serviciului secret sârb, BIA”.

Petar Petkovic, şeful biroului guvernamental al Serbiei pentru Kosovo, a declarat că afirmaţia lui Kurti este falsă.

„Este o minciună absolută că Belgradul pregăteşte un atac”, a declarat el.

Procuratura din Kosovo a emis mandate de arestare pentru Radoicic şi alte 30 de persoane despre care se crede că se ascund în Serbia, care a negat acuzaţiile anterioare ale Kosovo că ar fi oferit sprijin financiar şi practic lui Radoicic şi grupului său.

Kosovo, care are o majoritate de etnie albaneză, şi-a declarat independenţa faţă de Serbia în 2008, după o revoltă de gherilă şi o intervenţie NATO în 1999.

Aproximativ 5% din populaţie este formată din etnici sârbi, dintre care jumătate trăiesc în nordul ţării şi refuză să recunoască independenţa Kosovo şi consideră Belgradul drept capitala lor. Aceştia au avut deseori conflicte cu poliţia kosovară şi cu forţele internaţionale de menţinere a păcii.

NATO a trimis 1.000 de soldaţi suplimentari în regiune, ceea…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.mediafax.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.