vineri, iulie 19, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Noul ministru francez al sănătății este investigat pentru acceptarea de cadouri nedeclarate – POLITICO

Noul ministru francez al sănătății este investigat pentru acceptarea de cadouri nedeclarate – POLITICO

Ministrul sănătății proaspăt numit al Franței este investigat pentru acceptarea de cadouri de lux nedezvăluite în timp ce lucra ca farmacist.

Agnès Firmin Le Bodo este suspectată că a primit peste 20.000 de euro în valoare de cadouri necompensate între 2015 și 2020, când lucra ca farmacist în Normandia, potrivit unei investigații realizate de site-ul francez Mediapart.

Conform sursei, ea a primit 21 de livrări de produse de lux – inclusiv ceasuri, sticle de șampanie, smartphone-uri și un televizor – în anii respectivi de la laboratoarele Urgo, pe care a omis să le declare. Inima cazului se bazează pe legile anti-cadouri din Franța care impun reguli de transparență atât pentru companiile care oferă cadouri, cât și pentru profesioniștii care le primesc.

Autoritățile au deschis o anchetă judiciară în iunie 2023, iar o audiere este programată pentru ianuarie 2024.

Un purtător de cuvânt al lui Le Bodo a declarat pentru Mediapart că aceasta “va răspunde doar autorităților competente” în timpul audierii din ianuarie.

Ancheta face parte dintr-o investigație mai largă privind practicile comerciale ilegale ale laboratoarelor Urgo, care ar fi oferit peste 55 de milioane de euro în cadouri farmaciștilor din întreaga țară între 2015 și 2021. Urgo a fost condamnat în ianuarie 2023 pentru încălcarea legii anti-cadouri.

Le Bodo a preluat funcția de ministru al sănătății miercuri, după ce fostul ministru al sănătății, Aurélien Rousseau, a demisionat din cauza controversatului proiect de lege privind imigrația din țară.

Sursa: https://www.politico.eu/article/france-new-health-minister-agnes-firmin-le-bodounder-investigation-accepting-undeclared-gifts/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.