sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Presiunea de sărbători este prea mare? Psihologul Ciprian Cucu ne dezvăluie cum putem petrece în liniște

Presiunea de sărbători este prea mare? Psihologul Ciprian Cucu ne dezvăluie cum putem petrece în liniște


În loc să fie un prilej de recunoștință și bucurie, sărbătorile se pot transforma de multe ori într-o adevărată corvoadă. În loc să stăm cu toții liniștiți la masă sau să facem ceva care ne bucură cu adevărat, suntem puși în situația în care ne simțim constrânși să mergem la rude pe care nu vrem să le vizităm sau că trebuie să pregătim mese bogate deși nu ne simțim în stare. Am discutat despre asta cu psihologul Ciprian Cucu care ne-a oferit cele mai bune soluții pentru a celebra sărbătorile în liniște!

Ciprian, cum putem combate tot stresul din perioada sărbătorilor?

Ciprian, cum putem combate tot stresul din perioada sărbătorilor?

Ciprian, cum putem combate tot stresul din perioada sărbătorilor?

Presiunea cadourilor costisitoare, statul la cozi pentru acestea, făcutul curățeniei generale, împodobirea casei, petrecerile grandioase sau mesele de familie supra încărcate, cumpărăturile pentru masa de Crăciun și de Anul Nou, vizitarea târgului de Crăciun, cazarea la cel mai luxos hotel de munte…toate acestea, sub o formă sau alta, direct sau indirect, fac parte din viața omului cotidian! Aspecte care deși teoretic ar trebui să ne ajute să simțim mai puternic spiritul sărbătorilor, ne fac să ajungem obosiți, stresați, triști și să simțim că am muncit mai mult în aceste zile libere decât în zilele petrecute la muncă.

De ce și pentru ce toate acestea, de fapt? Care e cu adevărat rolul acestor sărbători? Vedem filme de Crăciun și în special, reclame de sărbători care ne spun concret despre cum ar trebui să sărbătorim aceste zile, cum să ne simțim și în mod special ce să cumpărăm ca să ne simțim „în spiritul sărbătorilor”.

Nimic din toate acestea nu ar fi o problemă dacă nu am ajunge cum am concluzionat mai sus. Și ajungem astfel, fiindcă lăsăm aceste sărbători în mâinile altora. Din păcate, putem ajunge ca în aceste zile să fim asemenea unor bancomate cu bani sau a unor însoțitori de companie.

Să le luăm pe rând: Masa de Crăciun! Celebra masă de Crăciun în care e recomandat să fie prezentă toată familia extinsă. Ce facem pentru aceasta? Curățenie generală,…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.