vineri, iulie 19, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Războiul Rusia-Ucraina în direct: trupele de pe linia frontului suferă de „infestare excepțională cu șobolani și șoareci” | Ucraina

Războiul Rusia-Ucraina în direct: trupele de pe linia frontului suferă de „infestare excepțională cu șobolani și șoareci” | Ucraina

Soldații din prima linie de luptă experimentează ‘nivele excepționale de infestare cu șobolani și șoareci’

Tant la soldați ucraineni, cât și ruși se confruntă cu “nivele excepționale de infestare cu șoareci și șobolani” în anumite sectoare ale liniei frontului, potrivit serviciilor de informații din Marea Britanie. Ministerul Apărării spune că populațiile de rozătoare au crescut din cauza temperaturilor mai blânde din ultimele luni și datorită hranei în exces. Rozătoarele vor adăuga presiune suplimentară pe moralul combatanților din prima linie și reprezintă un risc pentru echipamentele militare prin ronțăitul cablurilor, așa cum s-a înregistrat în aceeași zonă în timpul celui de-al doilea război mondial.

Agenția Internațională a Crucii Roșii raportează că a reușit să faciliteze un schimb de colete pentru prizonierii de război care au inclus scrisori de la familiile lor.

Un sportiv ucrainean paralimpic și-a recăpătat vederea de Crăciunul trecut, după 36 de ani de orbire, când medicii polonezi i-au făcut o operație la cornee.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, și-a anunțat susținerea pentru un plan de a trimite vehicule cu emisii slabe ce urmau să fie casate în Ucraina pentru uz în efortul de război.

Instituțiile financiare care sprijină complexul militar-industrial rusesc urmează să fie incluse pe lista neagră de către SUA, după ce președintele Joe Biden a semnat ieri un decret prezidențial pentru a refuza băncilor aflate sub sancțiuni accesul la sistemul financiar american.

Trupele rusești au obținut câștiguri teritoriale mici în ultimele săptămâni pe frontul din estul Ucrainei, datorită unui avantaj numeric considerabil. Rusia a reușit să-și consolideze inițiativa pe mare parte din câmpul de luptă. Kremlinul a amenințat Europa și SUA cu “consecințe serioase”, inclusiv confiscări financiare reciproc și chiar întreruperea relațiilor diplomatice, dacă activele rusești ținute în străinătate ar fi date pentru a ajuta bugetul și efortul de război ucrainean.

Sursa: https://www.theguardian.com/world/live/2023/dec/23/russia-ukraine-war-latest-news-fighter-bomber-aircraft-drones-updates

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.