miercuri, aprilie 23, 2025
spot_imgspot_img

Latest Posts

Rețeta De Cozonac Cu Nucă și Ciocolată A Gabrielei Cristea. Ce Ingredient Secret Folosește: „Îi îmbrac în Pungi De Plastic și îi Pun înapoi în Cuptorul încins”


Gabriela Cristea își face timp în fiecare an să gătească pentru familia ei și îi place să îi răsfețe cu preparate delicioase. Soția lui Tavi Clonda este o adevărată gospodină și de multe ori, fanii îi cer rețetele pentru preparatele pe care le face.

De această dată, Gabriela Cristea a împărtășit cu cei care o urmăresc în mediul online rețeta ei de cozonac cu nucă și ciocolată. Prezentatoarea de la Antena Stars adaugă lichior de cireșe amare pentru umplutură.

Gabriela Cristea reteta cozonacIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 14

Listă de ingrediente pentru cozonac cu nucă și ciocolată

– 1 kg de făină;

– 400 ml de lapte;

– 300 de grame de zahăr;

– ouă;

– 50 de grame unt;

– 100 ml de ulei;

– zahăr pudră;

– 14 grame de drojdie;

– zahăr vanilinat;

– ciocolată și lichior de cireșe amare pentru umplutură;

– un praf de sare.

Mod de preparare

Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Se pun 3 ouă întregi și 3 gălbenușuri în castronul robotului de bucătărie, iar albușurile care rămân, Gabriela Cristea le folosește la compoziție. Ouăle se pun în blender, se adaugă restul de zahăr, esențele de vanilie și de rom, 3 pliculețe de zahăr vanilinat și se bate totul aproximativ 3-4 minute, până când compoziția se albește, relatează WOWbiz.ro.

INTERVIU. Dacian Cioloș, despre numirea Ancăi Dragu la Banca Națională a Moldovei: „Numai așa ne putem apropia de o unire pragmatică. Nu fluierat pe stadioane și scris pe garduri”

Recomandări

INTERVIU. Dacian Cioloș, despre numirea Ancăi Dragu la Banca Națională a Moldovei: „Numai așa ne putem apropia de o unire pragmatică. Nu fluierat pe stadioane și scris pe garduri”

100 ml de lapte călduț se adaugă peste drojdie, la care se adaugă o lingură de zahăr. Compoziția se amestecă, la care se adaugă aproximativ o lingură de făină, după care se lasă la o parte.

După ce drojdia a crescut, se adaugă în bolul cu ouăle bătute, alături de o parte din lapte și o jumătate din cantitatea de făină. Compoziția se amestecă și va ieși precum un aluat pentru clătite.

Restul de făină se va amesteca cu sarea și pusă ulterior în compoziția formată și amestecată la robotul de bucătărie pentru încă aproximativ 5 minute. După ce aluatul s-a format, Gabriela Cristea adaugă untul topit și uleiul (100 ml de ulei și 100 grame de unt), care se adaugă treptat în compoziție, până se încorporează, aproximativ 20 de minute.

„Acum urmează să îi facem prima creștere. O să strângem aluatul ca o bilă, îi punem înapoi în oală, îl acoperim…



Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.libertatea.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.