sâmbătă, mai 18, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Calendar ortodox, 25 decembrie 2023. Cea mai importantă sărbătoare a creștinătății: Nașterea Domnului



stiri romania

Vezi calendarul ortodox pentru data de 25 decembrie 2023. În această zi, creștinii sărbătoresc Nașterea Domnului.

Cea mai importantă sărbătoare pentru creștinii ortodocși are loc pe data de 25 decembrie. Nașterea Domnului este amintită în această zi sfântă din Calendarul Ortodox.

Calendar ortodox, 25 decembrie 2023

Nașterea Domnului este cinstită în fiecare an, la data de 25 decembrie. Este cea mai mare sărbătoare pentru creștini, notată în Calendarul ortodox cu Cruce Roșie!

Crăciunul, așa cum mai este numită Nașterea Domnului nostru, Iisus Hristos, este primul praznic împărătesc, din viața Mântuitorului.

Fecioara Maria a fost aleasă de Dumnezeu să îl aducă pe lume pe Iisus, datorită vieții Sale Sfinte. Arhanghelul Gavril s-a arătat acesteia, pentru a vesti că va fi mama fiului Domnului.

Potrivit scrierilor bisericești, Iisus s-a născut la Betleem. Se spune că fecioara Maria a plecat din Nazaret spre Betleem, împreună cu logodnicul său, Iosif, pentru un recensământ.

Călătoria lor a durat 3 zile, iar când au ajuns la destinație, Fecioara Maria trebuia să nască.

Pentru că nu au găsit cazare la nici o casă, au fost nevoiți să își petreacă noaptea într-o peșteră, în care era amenajat un grajd pentru animale.

Iisus Hristos a venit pe lume pe data de 25 decembrie, trimis de Dumnezeu pentru a aduce pace și credință în lume. Fecioara l-a înfășat și l-a așezat în ieslea oilor. Iosif a înțeles atunci că pruncul este de la Duhul Sfânt. S-a închinat Lui și L-a numit Iisus, exact așa cum i-a spus îngerul în vis.

Citește și: Ce sărbătorim de Crăciun? Semnificația zilei de 25 decembrie

Icoană cu Nașterea Domnului

[Sursa foto: Shutterstock]

Tradiții și obiceiuri la Nașterea Domnului

Nașterea Domnului este o sărbătoare cu dată fixă, foarte importantă pentru creștini. Una dintre cele mai cunoscute tradiții legate de acest eveniment este Postul Crăciunului.

Timp de 40 de zile, înainte de Crăciun, creștinii ortodocși renunță la produsele de origine animală, dar și la poftele trupești, la răutate și la supărare, pentru a se pregăti de ziua ce mare, în care a fost născut Mântuitorul.

Pe data de 24 decembrie, credincioșii țin post negru până la ora 15:00, unii chiar până seara, se roagă și se pregătesc de Nașterea Domnului.

În ziua de 25 decembrie, oamenii se trezesc de dimineață, îmbracă hainele de sărbătoare…



Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.wowbiz.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.