sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Curtea Supremă din SUA refuză să dea un verdict asupra imunităţii lui Trump

Curtea Supremă din SUA refuză să dea un verdict asupra imunităţii lui Trump


Donald Trump era protejat de imunitatea prezidenţială atunci când a încercat să inverseze rezultatele alegerilor din 2020? Curtea Supremă a Statelor Unite a refuzat să se pronunţe de urgenţă asupra acestei chestiuni, un avantaj pentru republicanul care speră să amâne începerea procesului său, notează Agerpres care citează AFP.

Turbulentul om de afaceri, candidat la alegerile de la sfârşitul lui 2024, urmează să fie judecat cu începere din 4 martie pentru presiunile făcute cu ocazia ultimelor alegeri prezidenţiale.

Avocaţii săi, care încearcă prin toate mijloacele să amâne începerea procesului său pentru ca acesta să nu coincidă cu calendarul electoral, susţin că Donald Trump se bucură de “imunitate absolută” pentru acţiunile sale în timp ce era la Casa Albă. Şi că, din acest motiv, nu ar trebui să fie judecat.

Judecătoarea Tanya Chutkan, care va prezida dezbaterile din acest proces federal, a respins la începutul lui decembrie o primă cerere de imunitate, considerând că niciun text nu protejează un fost preşedinte împotriva urmăririi penale.

Avocaţii lui Donald Trump au contestat această decizie, cerând Curţii de Apel să se pronunţe în această chestiune. Însă această etapă suplimentară ar putea dura multe săptămâni şi riscă, în cele din urmă, să amâne începerea procesului fostului preşedinte.

La mijlocul lui decembrie, procurorul federal Jack Smith a sesizat Curtea Supremă a Statelor Unite, solicitând celei mai înalte instanţe a ţării să se pronunţe direct asupra acestei chestiuni, fără a aştepta Curtea de Apel.

Ceea ce Curtea Supremă, cu o majoritate conservatoare pentru că a…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.wall-street.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.