sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Un tablou creat de membrii The Beatles în timp ce se aflau în turneu în Japonia, scos la licitaţie » Arte plastice

Un tablou creat de membrii The Beatles în timp ce se aflau în turneu în Japonia, scos la licitaţie » Arte plastice


The Beatles se aflau în 1966 în mijlocul unui turneu în care au susţinut cinci concerte în doar trei zile în faimoasa arenă japoneză Nippon Budokan – dar când nu cântau, lucrau în apartamentul prezidenţial de la Tokyo Hilton la o operă de artă care a devenit cunoscută sub numele de „Images of a Woman”, informează CNN.

Acel tablou, considerat de unii experţi ca fiind singura operă de artă realizată în comun de toţi cei patru membri ai formaţiei The Beatles (sau cel puţin semnată de toţi patru), va fi scos la vânzare la casa de licitaţii Christie’s din New York la 1 februarie.

„Images of a Woman” este estimat să ajungă undeva între 400.000 şi 600.000 de dolari şi „cristalizează un moment magic din istoria Beatles”, a declarat specialistul Casey Rogers de la Christie’s într-un interviu telefonic.

„Este o raritate să ai o lucrare pe hârtie în afara catalogului lor muzical care este (o) relicvă fizică, acest obiect tangibil cu contribuţii din partea tuturor celor patru Beatles”, a spus ea despre tabloul de 54 pe 78 cm. 

Se spune că Fab Four au petrecut aproximativ 100 de ore în Japonia în timpul turneului din 1966.

În afara concertelor (şi în afară de două cazuri în care Paul McCartney şi John Lennon au ieşit fiecare cu membri ai anturajului lor pentru aventuri turistice în Tokyo), grupul a rămas în camera de hotel la cererea autorităţilor locale, care erau îngrijorate de siguranţa lor. Vizita trupei în ţară a atras atât fani, cât şi protestatari – au existat rapoarte de ameninţări din partea naţionaliştilor japonezi, inclusiv unii supăraţi că o trupă rock occidentală cântă într-o arenă considerată o casă spirituală pentru artele marţiale.

Citește și The Beatles doboară recorduri în topurile britanice, după ce o melodie a fost recreată cu ajutorul IA

Potrivit comunicatului de presă al Christie’s, un vizitator le-a dăruit câteva materiale de artă; în curând, trupa s-a adunat în jurul unei mese, cu o foaie albă de hârtie de artă japoneză în mijloc şi o lampă aproximativ centrată deasupra ei. Fiecare muzician s-a aşezat într-un colţ, pictând ceva diferit. Înregistrările pentru…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.