În ultimii ani, tot mai mulți români au devenit creatori de conținut în mediul online. Astfel, aceștia se filmează, în direct, și sunt prezenți tot timpul pe rețelele de socializare.
Jocuri video SURSĂ Arhiva Adevărul
De cele mai multe ori, internauții fac acest lucru pentru a obține sume importante de bani, din donațiile urmăritorilor. Astfel, aceștia au ajuns chiar să doarmă pe live și să facă tot felul de provocări cerute de urmăritor în schimbul unor cadouri virtuale, care pot fi monetizate.
Tinerii visează să câștige bani din jocurile pe calculator
Chiar dacă cei care fac „live-uri” pe internet sunt de toate vârstele, printre ei se numără și foarte mulți copii. De cele mai multe ori, aceștia se filmează în timp ce joacă tot felul de jocuri pe calculator și așteaptă să primească donații din partea urmăritorilor. Astfel, foarte mulți adolescenți ajung să dezvolte o dependență care poate fi foarte nocivă, susțin psihiatrii.
„Când vorbim despre dependența de jocuri pe calculator vorbim despre o cocaină digitală. Acest lucru poate deveni o adicție, deoarece tinerii stau foarte multe ore în fața calculatorului, uită de viața reală. Lucrurile sunt foarte grave în Asia, de exemplu, unde există tineri care își pun pampers pentru a nu pleca din fața calculatorului. Sunt foarte periculoase aceste lucruri, deoarece au existat și cazuri în care tinerii au murit din cauza epuizării. Părinții trebuie să conștientizeze acest aspect și să îi conecteze pe copii la realitate. Jocurile pe calculator sunt făcute să îi țină cât mai mult în mediul online. Există multiple căi de comunicare, cu alți jucători, iar tinerii ajung să fie dependenți de această lume”, a precizat dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru.
Tinerii, păcăliți de companiile producătoare
Specialiștii susțin că foarte mulți tineri trăiesc cu impresia că pot câștiga sume de bani din jocurile video. Cu toate acestea, doar cei mai buni ajung să trăiască și să se îmbogățească din această activitate. Astfel, medicii vorbesc despre o industrie centrată pe profit, care crează mirajul banilor câștigați ușor.
„Foarte multe dintre aceste jocuri vin şi cu acordarea unor recompense, a unor diverse titluri, cupe digitale sau bonusuri. Acestea par o răsplată adevărată dar este departe de acest lucru. Aceşti factori conduc la adicţie. Sunt mulţi gameri care devin celebri şi au urmăritori, firmele de gaming au tot interesul să-i promoveze, să-i scoată în faţă. Este vorba despre o industrie centrată pe profit, este vorba despre monetizarea comportamentului jucătorilor. Există mirajul de a câştiga bani jucând jocuri video dar lucrurile sunt departe de a fi aşa. Se încearcă să se arate că şi începătorii pot câştiga bani din jocuri video, se caută jucători novice care să fie stimulaţi să joace în continuare”, încheie medicul ieşean.
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “adevarul.ro”
Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii