vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Fazele Lunii aprilie 2024. Vezi când are loc următoarea Lună Plinăstiri romania

Luna tece prin diferite faze, într-o perioadă de 29,5 zile. Vezi când are loc Luna Plină și Luna Nouă, în aprilie.

Luna este satelitul natural al Pământului și singurul corp ceresc, văzut cu ochiul liber. Iată care sunt fazele sale în ianuarie și pe ce dată va fi lună plină.

Fazele lunii în aprilie 2024

Luna are o latură de zi și una de noapte, care se schimbă pe măsură ce se rotește. Soarele luminează întotdeauna jumătate din Lună, în timp ce cealaltă jumătate rămâne întunecată. Aspectul lunii variază datorită mișcării de revoluție a Lunii în jurul Pământului.

Fazele lunii se repetă la 29,5 zile, această perioadă numindu-se perioada sinodică sau lunație. Iată care sunt fazele lunii în aprilie 2024:

  • 1 aprilie: Ultimul pătrar. Luna poate fi observată doar pe jumătate. Această începe la miezul nopții. Suprafața lunii va fi iluminată 39%.
  • 4 aprilie: Lună în descreștere, iluminare 14%.
  • 7 aprilie: Luna Nouă. Luna se află între Pământ și Soare pe orbită, iar partea din spate a Lunii este luminată și cea orientată spre Pământ este întunecată. Suprafața lunii este iluminată 0%.
  • 11 aprilie: Luna este în creștere. Iluminarea crește începând din această zi.
  • 15 aprilie: Primul pătrar va putea fi observat începând cu această zi. Iluminare 42%.
  • 19 aprilie: luna va fi în creștere, cu o iluminare de 84%.
  • 22 aprilie: Lună plină. Iluminarea va fi de 100%, deoarece luna va fi pe cealaltă parte a pământului, în comparație cu soarele.
  • 26 aprilie: Luna va fi în descreștere.
  • 30 aprilie: Ultimul pătrar. Suprafața lunii va fi iluminată aproximativ 45%.

Citește și: Denumirea lunilor din calendar. Află totul despre istoria numelor folosite pentru cele 12 luni

Fazele lunii

[Sursa foto: Shutterstock]

Când are loc Luna Plină

Luna plină apare atunci când Luna văzută de pe Pământ apare complet luminată de Soare. Aceasta se întâmplă când Luna este în opoziție cu Soarele, adică Pământul se află aproximativ pe linia care unește Luna cu Soarele, mai exact atunci când longitudinea ecliptică a Soarelui și a Lunii diferă cu 180 de grade.

În ultimii ani, au apărut mai unele teorii care sugerează că luna plină ar avea o influență asupra oamenilor. Deși studiile științifice nu au reușit să găsească dovezi solide, foarte multe persoane susțin că au observat schimbări în ceea ce privește somnul și comportamentul, în…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.wowbiz.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.