vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Fostul comandant șef Zaluzhnyi va deveni ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie.

Fostul comandant șef al Ucrainei, Valerii Zaluzhnyi, urmează să devină următorul ambasador al țării în Regatul Unit, la o lună după ce a fost dat afară de președinte, Volodymyr Zelenskiy, din funcția sa de conducere a armatei. Decizia confirmă promisiunea lui Zelenskiy de a păstra popularul fost general “în echipă”, dar îl și scoate din Ucraina, unde este văzut ca singurul adversar realist al președintelui în cazul unei eventuale alegeri. Zaluzhnyi a fost demis după eșecul contraofensivei de vară împotriva forțelor invaziei ruse și după o situație în care, inițial, a refuzat să-și dea demisia la solicitarea președintelui, acceptând apoi că poziția sa nu mai era sustenabilă.

Ambasada în Regatul Unit a fost vacantă mult timp, iar Zelenskiy l-a demis pe fostul trimis, Vadym Prystaiko, în iulie 2023 după ce și-a criticat public președintele. Noul ambasador, Valerii Zaluzhnyi, a fost aprobat de președinte în martie 2024. Acesta este un pas important în consolidarea relațiilor diplomatice dintre cele două țări, având în vedere sprijinul acordat de UK în contextul conflictului armat din Ucraina. Mai mult, UK va furniza Ucrainei 10.000 de drone pentru liniile frontului și un pachet de investiții mai mare, în valoare de 325 milioane de lire sterline, pentru sprijinirea eforturilor de apărare.

Sursa: https://www.theguardian.com/world/2024/mar/07/former-commander-in-chief-zalushnyi-to-become-ukraines-ambassador-to-uk

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.