vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Modi face o rară vizită în Kashmir înainte de alegeri, dar are dificultăți în a ‘câștiga inimile’ | Știri alegeri India 2024

La un miting în orașul principal din Kashmirul administrat de India de la anularea semi-autonomiei în 2019, premierul Indiei, Narendra Modi, a declarat că această decizie a adus dezvoltare și prosperitate rezidenților din regiune. În discursul său, Modi a anunțat proiecte de dezvoltare în valoare de 777 de milioane de dolari pentru a stimula economia agrară și turismul în regiunea disputată. El a subliniat că eliminarea Articolului 370 a deschis noi oportunități pentru tinerii din Jammu și Kashmir și a asigurat că se respectă drepturile și oportunitățile egale pentru toți.

Cu toate acestea, mulți analiști și kashmirieni au fost dezamăgiți de discursul premierului, considerând că acesta putea oferi mesaje politice mai consistente pentru a îmbunătăți relația tensionată cu regiunea. Articolul 370, care conferise un statut special regiunii majoritar musulmană, a fost abrogat de guvernul lui Modi pentru a integra complet regiunea cu restul Indiei.

Decizia guvernului de la New Delhi a fost criticată de kashmirieni, care se temeau că demografia regiunii va fi schimbată prin stabilirea sau investiția de cetățeni din alte părți ale Indiei. Mulți locuitori au așteptări legate de restabilirea statalității și democratizării regiunii, dar Modi nu a oferit asigurări în acest sens în discursul său.

În plus, angajații guvernamentali au fost mobilizați să participe la mitingul lui Modi, fiindu-le ordonat de departamentele și birourile lor să participe. Această mobilizare a fost criticată de ultimul ministru-șef ales al regiunii, care a considerat că vizita premierului urmărea doar să obțină susținere pentru alegerile parlamentare viitoare.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/3/7/modi-makes-rare-pre-election-kashmir-trip-but-struggles-to-win-hearts

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.