vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Anarhie în Haiti pe fondul prelungirii stării de urgență | Știri despre conflict

Guvernul din Haiti a anunțat că va prelungi starea de urgență și interdicția de circulație pe timp de noapte pentru a încerca să reducă atacurile violente ale bandelor care au paralizat capitala, Port-au-Prince, într-o luptă acerbă pentru putere politică. Atacurile au început acum o săptămână și au inclus incendierea posturilor de poliție, împușcături la aeroportul internațional și eliberarea a peste 4.000 de deținuți din cele două închisori principale din Haiti.

Prim-ministrul Ariel Henry a călătorit în Kenya pentru a cere ajutorul unei forțe de poliție sprijinite de ONU, dar o instanță a decis că acest lucru a fost neconstituțional. În prezent, Henry se află în Puerto Rico, după ce a fost nevoit să aterizeze acolo din cauza asediului armat la care a fost supus la aeroportul internațional.

Peste 15.000 de oameni au rămas fără adăpost din cauza violenței, iar raidurile asupra containerelor cu alimente ridică temeri că proviziile ar putea scădea rapid. În timp ce focuri de armă se auzeau în Port-au-Prince, unii locuitori cereau noi lideri pentru țara devastată. În ciuda închiderii școlilor și a afacerilor, calmul s-a întors în câteva cartiere, cu unele magazine și bănci deschise într-un program limitat. Prim-ministrul Henry nu a făcut niciun comentariu public în legătură cu atacurile bandelor.

Sursa: https://www.aljazeera.com/gallery/2024/3/8/anarchy-in-haiti-as-state-of-emergency-extended

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.