sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Alegatorii irlandezi resping încercarea de a rescrie viziunea constituției cu privire la femei și familie

Alegatorii irlandezi resping încercarea de a rescrie viziunea constituției cu privire la femei și familie

Aceste idei dintr-o eră demult apusă contrastant puternic cu realitatea Irlandei de astăzi, unde doi din cinci copii se nasc în afara căsătoriei și majoritatea femeilor lucrează în afara casei.

Guvernul, cu sprijin din partea tuturor partidelor de opoziție principale, dorea ca publicul să accepte două amendamente. Unul recunoștea că oamenii în “alte relații durabile” puteau forma unități familiale. Celălalt spunea că furnizarea de îngrijire ar trebui să fie responsabilitatea întregii familii, nu doar a mamei.

Cu toate acestea, guvernul a avut dificultăți în a defini ce ar putea însemna „alte relații durabile” în litigii legale, alimentând temerile conservatorilor din această țară obsedată de proprietate că drepturile succesorale ar putea deveni un câmp de luptă tot mai larg implicând soții despărțiți, prietene care locuiesc împreună și alte relații.

În ciuda iritării stângii, guvernul a refuzat, de asemenea, să modifice secțiunea criticată de mult timp “femeile în casă” folosind un limbaj mai puternic conținut în recomandările unei adunări cetățenești în 2021 și unui comitet parlamentar privind egalitatea de gen în 2022.

În schimb, Prim-ministrul Leo Varadkar a prezentat propuneri diferite în decembrie care au evitat în mare parte ceea ce comitetul tuturor partidelor a căutat. Aceste texte au fost adoptate rapid în parlament în luna următoare, fără o dezbatere detaliată în comitet și votul a fost programat să coincidă cu Ziua Internațională a Femeii.

Activiști de drepturi pentru persoanele cu dizabilități și copiii cu nevoi speciale au făcut campanie împotriva planului guvernamental deoarece lăsa familia responsabilă de îngrijire, în timp ce statul ar “încerca” să le susțină – văzut de mulți ca un fel de evitare a responsabilității.

Sursa: https://www.politico.eu/article/irish-voters-reject-bid-to-rewrite-constitutions-view-women-family/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.