sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Cine E Iustin Cazacu, șahistul De 9 Ani De La „Românii Au Talent” 2024. A Primit Golden Buzz De La Dragoș Bucur: „Mintea Ta E Un Fenomen”

Cine E Iustin Cazacu, șahistul De 9 Ani De La „Românii Au Talent” 2024. A Primit Golden Buzz De La Dragoș Bucur: „Mintea Ta E Un Fenomen”


În vârstă de 9 ani, Iustin Cazacu început să joace șah alături de sora sa, Sofia, și de bunicul lor. După trecerea în neființă a bunicului, care i-a învățat pe copii să joace șah la un nivel de bază, tatăl lor i-a înscris la un club local.

Atât de mult le-a plăcut jocul și atât de mult l-au studiat încât acum sunt printre cei mai buni din România și chiar din lume. Sofia, sora lui Iustin, a ocupat podiumul în 2023 la Campionatul Național, fiind singura fată de pe podium, scrie protv.ro.

Iustin Cazacu a făcut remiză cu Garry Kasparov, celebrul jucător de șah

Băiatul a bifat însă mai multe performanțe, Iustin Cazacu este cel mai bun din lume la categoria lui de vârstă, el a obținut chiar o remiză cu Garry Kasparov, celebrul jucător de șah. Acasă însă, băiatul se antrenează cu Sofia, sora lui care l-a însoțit chiar și pe scena de la Pro TV.

La „Românii au talent”, Iustin a jucat șah împotriva surorii sale, însă fără să se uite la tabla de șah, a stat cu spatele. Tot jocul l-a avut în minte, la fel și strategia care i-a adus victoria. Ulterior, după momentul alături de sora sa, Iustin l-a avut „adversar” și pe Andi Moisescu. Juratul a fost învins de Iustin Cazacu în doar patru mișcări.

România a câștigat procesul privind exploatarea minieră eșuată de la Roșia Montană. Decizia a fost unanimă

Recomandări

România a câștigat procesul privind exploatarea minieră eșuată de la Roșia Montană. Decizia a fost unanimă

Jurații au fost uimiți de talentul lui Iustin Cazacu, Mihai Bobonete a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui. „Deci ce ți-a făcut. Nici n-a apucat să vorbească și erai în mat. Andi a durat mai mult să îți pregătești mâinile pe tablă. (…)

E ceva uluitor absolut! Mă uitam la tine cum gândeai, cum te manifestai și cum făceai mutările și mi s-a făcut frică puțin. Mi se pare că ești foarte deștept. Mi-a plăcut foarte mult!”.

Și Andra i-a lăudat pe cei doi frați. „Faptul că vă distrați făcând asta mi se pare extraordinar! Sunteți un exemplu pentru ceilalți copii!”. Dragoș Bucur a fost însă profund impresionat, el le-a acordat și Golden Buzz.

„Cred că ce ați făcut pe scenă și ce poate să facă mintea ta este un fenomen. Cred că emisiunea aceasta este de fapt o emisiune gândită pentru oameni fenomen, așa cum sunteți voi doi. Și pentru că îmi doresc foarte mult ca cei care se uită la televizor să … vorbesc foarte mult nu?… ”,…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.libertatea.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.