vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

O start-up german produce tampoane biodegradabile din alge marine care nu au nevoie de aplicator.

Produsele de igienă menstruală din plastic sunt al cincilea cel mai frecvent element din plastic cu utilizare unică descoperit pe plajele europene, mai mult decât paharele și paietele din plastic, conform Parlamentului European.

Un startup german a creat tampoane biodegradabile din alge marine, pentru a oferi alternative ecologice femeilor care își caută produsele menstruale mai durabile. Tampoanele denumite „Kelpon”, produse de Vyld în 2021, sunt realizate dintr-un biopolimer extras din alge marine. Acest biopolimer este prelucrat în fibre, care sunt apoi produse în același mod ca tampoanele tradiționale.

Vyld testează calitatea tampoanelor folosind un dispozitiv numit Syngina, care testează capacitatea de absorbție a tampoanelor. Echipa dorește să producă produse inovatoare și prietenoase cu mediul, realizate din alge marine.

Majoritatea tampoanelor disponibile pe piață sunt fabricate din bumbac sau viscoză și sunt ambalate în folii de plastic. Algele marine sunt biodegradabile și cercetătorii spun că, la fel ca plantele, algele marine elimină dioxidul de carbon din atmosferă pentru a produce oxigen.

Vyld spune că aproximativ 100 de femei au testat produsul și au afirmat că acesta nu necesită un aplicator din plastic. Aceasta pentru că algele marine sunt alunecoase din natură și rămân catifelate atunci când sunt transformate în fibre.

Startup-ul german dorește să promoveze cultivarea algelor marine în Europa, deoarece acestea pot fi o soluție mai sustenabilă pentru produsele de igienă menstruală din plastic.

Sursa: https://www.euronews.com/health/2024/03/09/german-startup-makes-biodegradable-tampons-from-seaweed-that-dont-need-an-applicator

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.