vineri, iulie 12, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Prima reacție a companiei Gabriel Resources după ce România a câștigat procesul Roșia Montană

Prima reacție a companiei Gabriel Resources după ce România a câștigat procesul Roșia Montanăstiri romania

Compania Gabriel Resources a reacționat după ce Tribunalul Internațional de la Washington a anunțat victoria României în procesul Roșia Montană și spune că este în profundă contradicție cu decizia luată de doi dintre cei trei arbitri care s-au pronunțat, adăugând că ia în calcul varianta de a contesta decizia pe o cale extraordinară de atac.

Compania spune că hotărârea Tribunalului nu a avut în vedere probele depuse în cadrul acestui dosar și că acest lucru e demonstrat de faptul că unul dintre cei trei arbitri a fost în dezacord cu hotărârea majoritară.

Împreună cu avocații săi, compania va analiza decizia Tribunalului, care timp de 20 de zile e confidențială, și au acces la motivația penală doar părțile, și spune că ia în calcul varianta de a contesta decizia pe o cale extraordinară de atac pe care o mai are la dispoziție.

„Considerăm că decizia majorităţii este profund greşită. Aşa cum a recunoscut arbitrul disident, intervenţia politică susţinută a Guvernului României în drepturile contractuale ale Gabriel a împiedicat dezvoltarea unui proiect minier emblematic deţinut în parteneriat cu statul. Vom avea nevoie de timp pentru a ne evalua opţiunile, dar ne grăbim să înregistrăm aprecierile noastre sincere faţă de acţionarii noştri pentru sprijinul şi răbdarea lor de nezdruncinat pe parcursul acestui proces prelungit. Dorim, de asemenea, să ne exprimăm recunoştinţa faţă de conducerea noastră serioasă şi harnică şi faţă de echipa de angajaţi, din România şi din străinătate, care şi-au dedicat o parte semnificativă a carierei lor pentru dezvoltarea proiectului, cu convingerea sinceră că acesta era în interesul ţării”, a transmis Anna El-Erian, preşedinte al Gabriel Resources.

Dragoş Tănase spune că „România, economia şi cetăţenii săi au ratat oportunitatea de a beneficia de acest proiect minier”

La rândul său, Dragoş Tănase, CEO al Gabriel Resources, şi-a expimat regretul că „România, economia şi cetăţenii săi au ratat oportunitatea de a beneficia de acest proiect minier. Vom studia în detaliu decizia Tribunalului înainte de a ne evalua următorii paşi”, a promis oficialul, într-un comunicat citat de Yahoo Finance, potrivit News.ro.

Centrul Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii (ICSID) al Băncii Mondiale a emis vineri o decizie prin care a respins, cu o majoritate de doi la unu, cererile de arbitraj depuse de companie împotriva Guvernului României în legătură cu investiţiile sale în proiectul minier de aur şi argint de la Roşia Montană. În plus, Tribunalul a acordat României aproximativ 10 milioane de dolari SUA pentru onorariile şi cheltuielile juridice suportate în legătură cu apărarea sa în instanţa de arbitraj.

Opinia disidentă la decizia de vineri a ICSID a fost exprimată de judecătorul Horacio A. Grigera Naon din Argentina.

Sentinţa este obligatorie pentru părţi.

Editor : B.C.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.