vineri, iulie 12, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Celebrul milionar Marius Vizer l-a înfiat după ce i-a murit tatăl

Celebrul milionar Marius Vizer l-a înfiat după ce i-a murit tatăl


Povestea de viață și sport, de omenie, pe care o veți regăsi în aceste rânduri nu este câtuși de puțin romanțată. Prezintă purul adevăr al unei copilării incredibile trăită de fostul mare judoka Sandu Lungu, același pe care-l știm din luptele de MMA sau cele din cușcă. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, cine l-a sprijinit pe cel supranumit “Muntele Bihorului” în cele mai dificile momente ale vieții. Celebrul milionar Marius Vizer este, din nou, în prim plan.

În anii ‘80, când România traversa una dintre cele mai crunte etape din perioada roșie a comunismului, în care lipsa de alimente, căldură, libertatea de exprimare, îndoctrinarea ideologică erau la putere, practicarea judo-ului reprezenta într-un fel forma de exprimare a libertății, a gândirii pe care un sportiv o trăia acolo, pe tatami.

(VEZI AICI: VIDEO. EVENIMENT DE EXCEPȚIE ÎN CAPITALĂ. S-AU LANSAT TRABUCURILE MARIUS VIZER: ”TRABUCUL A DEVENIT PENTRU MINE UN MOMENT DE INSPIRAȚIE, UN MOMENT DE CREATIVITATE”)

Era singurul sport de arte marțiale acceptat și mediatizat. Popularitatea lui începea să fie tot mai mare. Undeva, în Vestul țării, în județul Bihor, sportul pe tatami prinsese foarte bine în rândul tinerilor. Tot mai mulți copii își doreau să îmbrace kimono-ul și să practice această disciplină sportivă. Atunci avea să plece pe drumul judo-ului și Sandu Lungu a cărui poveste de viață este cutremurătoare.

Aveam nouă ani și eram un puști foarte bine dezvoltat pentru acea vârstă. Îmi plăcea să fac sport. Mi se dusese faima în cartier că pot face o sută de flotări dintr-o singură bucată. De acest lucru avea să audă și domnul Marius Vizer, actualul președinte al Federației Internaționale de Judo, care pe-atunci locuia în localitatea Tinca. Întâlnirea mea cu domnul Marius Vizer avea să-mi traseze drumul în viață”, și-a început istorisirea Sandu Lungu.

“Am locuit în casa lui Marius Vizer”

Cel cunoscut drept “Muntele Bihorului” își amintește cu nostalgie de momentul în care Marius Vizer l-a primit în casa lui și i-a asigurat toate condițiile pentru a ajunge în vârf.

Cum tata a pățit un necaz mare, domnul Marius Vizer a venit la Oradea să mă vadă. Era bun prieten cu tatăl meu. Îi promisese tatălui că se va ocupa de creșterea mea, dacă el va păți ceva. Și-a ținut promisiunea. A…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.