vineri, octombrie 4, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Copiii născuți în pandemie au un „scut de protecție” împotriva unor boli. Oamenii de știință au descoperit care este motivul



stiri romania

Copiii născuți în timpul pandemiei, când măsurile de distanțare socială erau în vigoare, au dezvoltat o „protecție fascinantă” împotriva afecțiunilor comune, precum alergiile, potrivit unui nou studiu, transmite Sky News.

Copiii născuți atunci când măsurile de distanțare socială erau în vigoare ar avea mai mulți microbi benefici dobândiți după naștere de la mama lor, care ar putea acționa ca un scut împotriva bolilor, inclusiv alergii.

Rezultatele, publicate în revista Allergy, au evidențiat beneficiile pentru sănătatea intestinală a copiilor ca urmare a măsurilor de distanțare socială impuse în perioada pandemiei.

Ecosistemul de bacterii naturale din intestin, cunoscut sub numele de microbiom, joacă un rol esențial în sănătatea umană.

Cercetătorii au analizat probe de fecale de la 351 de copii născuți în primele trei luni ale pandemiei, comparându-i cu un grup de copii născuți înainte de pandemie. Au fost utilizate și chestionare online pentru a colecta informații despre dietă, mediul de acasă și sănătate.

Bebelușii născuți în pandemie nu au avut nevoie de antibiotic până la vârsta de un an

Studiul a evidențiat diferențe semnificative în dezvoltarea microbiomului copiilor născuți în perioadele de izolare în comparație cu bebelușii născuți înainte de pandemie. Acesta a arătat că aproximativ 5% dintre bebelușii aflați în izolare au dezvoltat o alergie alimentară la vârsta de un an, comparativ cu 22,8% în celălalt grup.

Mai puține infecții prin neexpunerea la germeni au redus, de asemenea, nevoia de antibiotice, care ucid bacteriile bune.

Dintre bebelușii aflați în izolare, doar 17% au avut nevoie de un antibiotic până la vârsta de un an. În celălalt grup, 80% dintre sugari au luat antibiotice până la 12 luni.

Profesorul Jonathan Hourihane, pediatru și autor al cercetării, a declarat: „Acest studiu oferă o nouă perspectivă asupra impactului izolării sociale în rândul bebelușilor asupra microbiomului intestinal. În special, ratele mai scăzute de alergii în rândul nou-născuților ar putea evidenția impactul stilului de viață și al factorilor de mediu, cum ar fi utilizarea frecventă a antibioticelor, asupra creșterii bolilor alergice. Sperăm să reexaminăm acești copii la vârsta de cinci ani pentru a vedea dacă există un impact pe termen lung al acestor schimbări interesante în microbiomul intestinal”.

Editor : B.C.



Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.