vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

OpenAI încearcă să răspundă acuzațiilor lui Elon Musk despre abandonarea misiunii inițiale


Start-upul OpenAI a respins marţi acuzaţiile aduse de Elon Musk potrivit cărora ar fi abandonat misiunea iniţială de a dezvolta o inteligenţă artificială în beneficiul umanităţii şi nu al profitului, şi a precizat că miliardarul ar fi solicitat o fuziune între compania producătoare a ChatGPT şi Tesla, transmite Reuters.

OpenAI a precizat într-o postare pe blogul companiei că respinge toate acuzaţiile aduse de Elon Musk.

În procesul intentat joi seară în Statele Unite de reprezentanţii patronului Tesla se afirmă că directorul executiv al OpenAI Sam Altman şi un cofondator al OpenAI, Greg Brockman, l-au abordat iniţial pe Elon Musk pentru a înfiinţa o companie de sofware-uri open source (accesibile, modificabile, utilizabile şi redistribuibile de către toţi) şi non-profit, pentru a nu permite grupului Google să domine această tehnologie majoră. Elon Musk s-a implicat în finanţarea acestui start-up.

Concentrarea companiei susţinută în prezent de Microsoft pe obţinerea de bani a încălcat acest contract, au declarat avocaţii lui Elon Musk în procesul intentat la San Francisco. Aceştia au adăugat că firma a păstrat „un secret total” asupra designul GPT-4, cel mai avansat model al său de inteligenţă artificială.

Citește și The New York Times dă în judecată OpenAI şi Microsoft pentru încălcarea drepturilor de autor

Conform reprezentanţilor OpenAI, Elon Musk şi-ar fi dorit ca această companie să fuzioneze cu compania sa producătoare de automobile electrice, Tesla, şi ar fi distribuit un e-mail în care ar fi susţinut că start-upul ar trebui să „se alăture Tesla pe post de vacă de muls”.

OpenAI susţine că această sugestie a venit după ce Musk şi compania au decis că următorul pas trebuia să fie înfiinţarea unei entităţi pentru profit, în 2017, pentru a genera capital pentru construcţia unei inteligenţe artificiale generale (AGI). Întreprinzătorul miliardar şi-a dorit atunci capitalul majoritar, controlul iniţial al consiliului de administraţie şi să fie CEO al OpenAI, conform companiei, care nu a fost de acord cu înfiinţarea entităţii pentru profit şi nici ca o singură persoană să ajungă să deţină…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.