sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Pesticid și erbicid descoperite în avocado bio (Experiment Digi24)

Pesticid și erbicid descoperite în avocado bio (Experiment Digi24)stiri romania

Rezultate uluitoare după un experiment al echipei AgroJurnal, la Digi24. Avocado, un produs consumat de români, considerat sănătos, a fost dus pentru testare la un laborator, iar rezultatele sunt neașteptate. Au fost descoperite atât urme de pesticid, cât și de erbicid în acest fruct, inclusiv în avocado bio. Vorbim despre un produs scump, care costă în jur de 10 lei bucata și ajunge frecvent în farfuria copiilor.

Ce riscuri sunt pentru sănătate și ce spun specialiștii, aflați din reportajul următor:

Am dus la laborator avocado din cultură convențională și, de asemenea, din cultură bio. Ne așteptam ca la fructul care nu este bio să gasim urme de pesticide și chiar în limitele admise la nivel european de EFSA. Și așa a fost.

Surpriza a fost la fructul bio. Ce să caute urme de pesticide avocado-ul din cultură ecologică? Și peste asta, ce caută o substanță neomologată în UE pentru agricultură în avocado-ul bio!?

“Ce ne-a surprins cel mai tare la probele analizate în laboratorul nostru este prezența unui insecticid DEET, dietiltoloamidă, care nu este reglementat de către ESA la nivel european pentru a fi folosit în agricultură la producerea hranei….Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.