sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Statuete din aur şi bijuterii valoroase, furate dintr-un muzeu din nordul Italiei » Externe

Statuete din aur şi bijuterii valoroase, furate dintr-un muzeu din nordul Italiei » Externe


Statuete din aur şi bijuterii realizate de sculptorul italian Umberto Mastroianni au fost furate dintr-o expoziţie din nordul Italiei, paguba fiind de 1 milion de euro, anunţă The Guardian.

Cele 20 de statuete de aur şi 30 de bijuterii au fost realizate între anii 1950 şi 1990 de artist, care era unchiul actorului Marcello Mastroianni.

Elementele au fost expuse din decembrie la Museo d’Annunzio Segreto din Vittoriale degli Italiani, o proprietate cu vedere la Lacul Garda.

Dar joi dimineaţă, cu o zi înainte ca expoziţia să se închidă, managerii au descoperit că spaţiul expoziţional a fost golit de lucrări, care, împreună cu statuile, includeau inele, brăţări, ace şi broşe realizate de Mastroianni.

Toate piesele, cu excepţia uneia, pe care hoţii probabil au scăpat-o în timp ce fugeau, dispăruseră.

Furtul a fost confirmat de Giordano Bruno Guerri, preşedinte al Fundaţiei Vittoriale degli Italiani, aflată în casa lui Gabriele D’Annunzio, un poet despre care se crede că a influenţat fascismul italian.

Citește și Unul dintre cei mai rari meteoriţi de pe Terra a fost descoperit în Italia

„Vestea bună este că o piesă a fost deja recuperată”, a adăugat Guerri într-un comunicat. „Din fericire, nimic din moştenirea lui D’Annunzio nu a fost atins”, se mai arată în comunicat.

Poliţia de artă a Italiei investighează jaful, deşi până vineri după-amiază nu a apărut nicio evoluţie. Guerri a spus că actualizările vor fi furnizate la o conferinţă de presă sâmbătă.

Potrivit informaţiilor din ziarul local Brescia Today, hoţii au intrat în muzeu printr-o uşă de serviciu şi au dezactivat alarma.

„Ceea ce s-a întâmplat la Vittoriale este un eveniment foarte grav”, a declarat pentru ziar Francesca Caruso, consilierul pentru cultură în regiunea Lombardia. „Este un gest laş care a lovit unul dintre cele mai importante elemente ale culturii Lombardiei. Sper că lucrările vor fi găsite cât mai curând posibil şi cei responsabili să fie aduşi în faţa justiţiei”, a spus Caruso.

Mastroianni, care a murit în 1998, a fost printre cei mai cunoscuţi artişti italieni ai secolului al XX-lea. El s-a alăturat rezistenţei…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.