vineri, iulie 12, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

SUA și aliații doboară 28 de drone Houthi într-un atac în Marea Roșie

Forțele SUA și ale coaliției au doborât cel puțin 28 de drone de atac trimise de Houthi susținuți de Iran pentru a viza nave americane în Marea Roșie și Golful Aden, conform Comandamentului Central al SUA. Atacul “de amploare” de vineri seara a fost cel mai recent dintr-o serie efectuată de Houthi împotriva vaselor comerciale și navale din Marea Roșie începând din mijlocul lunii noiembrie, pe care grupul l-a declarat ca răspuns la bombardamentele Israelului din Gaza din 7 octombrie.

Comandamentul Central a identificat dronele de atac unidirecțional și a determinat că acestea au prezentat o amenințare iminentă pentru vasele comerciale, Marina SUA și navele coaliției din regiune. Aceste acțiuni sunt luate pentru a proteja libertatea de navigație și pentru a face apele internaționale mai sigure și mai securizate. Reprezentantul militar al Houthi, Yahya Sarea, a declarat că grupul a vizat o navă americană de marfă și “un număr de distrugătoare de război americane în Marea Roșie și Golful Aden cu 37 de drone”.

Secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a confirmat, de asemenea, atacul, afirmând că Marea Britanie și aliații săi vor continua să ia măsurile necesare pentru a salva vieți și a proteja libertatea de navigație. Centrul Comandamentului a confirmat că nicio navă militară sau comercială nu a fost deteriorată în urma atacului.

Sursa: https://www.politico.com/news/2024/03/09/us-allies-down-28-houthi-drones-in-red-sea-attack-00146140?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.