Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Finanţelor Marcel Boloş ocupă primele locuri în topul vizibilităţii membrilor Guvernului pe luna februarie, relevă Barometrul vizibilităţii miniştrilor, analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online. Miniştrii Sebastian Burduja, Alina Gorghiu şi Simona Bucura-Oprescu înregistrează urcări în topul vizibilităţii, în timp ministrul Agriculturii Florin Barbu coboară cinci poziţii după locul al doilea deţinut în ianuarie. Şi ministrul de Interne Cătălin Predoiu a coborât mai multe poziţii în top. Aceiaşi patru membri ai Cabinetului ca şi în ianuarie au sub 1.000 de menţiuni în presa scrisă şi online.
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, ocupant detaşat al primului loc în topul vizibilităţii, are în februarie 32.117 menţiuni în presa scrisă şi online, mai multe decât în ianuarie. Şeful Executivului a înregistrat vârfuri de vizibilitate ca uirmare a declaraţiilor referfitoare la comasarea alegerilor, a remarcilor ironice privind o presupusă ofertă a PSD pentru Mircea Geoană, la excesul de concedii medicale, dar şl a vizitei sale în Italia. Un alt vârf de vizibilitate pentru premier a fost dat de momentul anunţului referitor la comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, precum şi a calendarului pentru prezidenţiale.
Miinistrul Finanţelor Marcel Boloş ajunge, de pe locul 4 în ianuarie, pe locul al doilea, cu peste 3.800 de menţiuni, vizibilitatea în presa scrisă şi online fiind dată de moţiunea simplă a USR şi Forţa Dreptei împotriva sa, dar şi de afirmaţia referitoare la ”militarizarea inspectorilor ANAF” care a generat numeroase reacţii în spaţiul public, includiv din partea premierului, care a comentat: ”Cineva şi-a dorit să aibă pistol, de la ANAF. Nu o aibă nimeni niciun pistol/ Tragi după camioane, eşti John Wayne?”.
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu se menţine pe locul al treilea, fiind urmat de ministrul Energiei Sebastian Burduja, care urcă pe locul 4 de pe locul 6 deţinut în ianuarie, în principal ca urmare a criticilor faţă de primarul Capitalei Nicuşor Dan, care la acel moment se profila drept contracandidatul său în cursa pentru Bucureşti.
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş coboară o poziţie, faţă de luna precedentă. ajungând pe locul al patrulea.
Ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila se menţine pe locul 5, locul şase în top revenind ministrului Justiţiei Alina Gorghiu, care în ianuarie se situa pe locul 9. Creşterea de vizibilitate a ministrului Justiţiei este datorată declaraţiilor făcute cu ocaza mai multor vizite în ţară, temele abordate fiind comasarea alegerilor, situaţia colegului său de partid Iulian Dumitrescu, statitsticile privind aducerea în ţară a fugarilor condamnaţi, posibilitatea ca persoanele urmărite penal sau condamnate în prima instanţă să fie monitorizate cu brăţări electronice, construirea unui penitenciar nou, la standarde europene în judeţul Buzău, includerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova în lista penitenciarelor care trebuie relocate în afara zonelor urbane, modernizarea Palatului de Justiţie din Cluj şi realizarea Centrului de prevenire şi tratare a adicţiilor.
După urcarea spectaculoasă din ianuarie, ministrul Agriculturii Florin Barbu coboară de pe locul al doilea, pe locul 7.
Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu ajunge pe locul 8, ea părăsind astfel grupul miniştrilor care au sub 2000 de vizualizări, conform datelor precendetului barometru ea situându-se pe locul 11. Bucura-Oprescu a înregistrat vârfuri de vizibilitate ca urmare a anunţului potrivit căruia autorităţile sunt pregătite pentru recalcularea pensiilor, potrivit noii legi, dar şi a anunţurilor referitoare la plăţile pentru cei aproape 210.000 de beneficiari ai Venitului Minim de Incluziune, la finalizarea listelor cu peste 2,5 milioane de beneficiari ai cardurilor pentru alimente, precum şi odată cu decizia Executivului ca drepturile de ajutor de încălzire acordate în toamna lui 2023, inclusiv pentru cei care utilizează material lemnos, să fie menţinute în plată în perioada rămasă din sezonul rece din primăvara lui 2024, fără a fi luate în calcul majorările drepturilor de pensie şi ale drepturilor salariale de la începutul anului.
Opt miniştri ai Cabinetului au între 1.000 şi 2.000 de menţiuni în presa scrisă şi online, care este este deschisă, în ordine descrescătoare a numărului menţiunilor în presa scrisă şi online, de ministrul de Externe Luminiţa Odobescu, care urcă de pe locul 12, ministrul Apărării Angel Tîlvăr, ministrul Mediului Mircea Fechet, care este urmat de ministrul Educaţiei Ligia Deca, care continuă să coboare în top, de pe locul 7 în ianuarie, de ministrul Digitalizării Bogdan Ivan. de ministrul Culturii Raluca Turcan, de ministrul Fondurilor Europene Adrian Câciu, ultimul din această categorie fiind ministrul de Interne Cătălin Predoiu, care continuă şi el coborârea, în condiţiile în care în ianuarie era pe locul 8 în topul vizibilităţii.
În luna februarie, patru membri ai Cabinetului Ciolacu – ministrul Economiei Radu Oprea, ministrul Dezvoltării Adrian Veştea, ministrul Familiei Natalia Intotero, viceprim-ministrul Marian Neacşu, – se află în categoria celor cu sub 1.000 de menţiuni. În decembrie, şase miniştri erau în această categorie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “www.news.ro”
Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii