vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Japonia, Filipine, Taiwan și China. Serie de replici și alertă de tsunami


Un cutremur major cu magnitudinea de 7,4 a lovit miercuri în largul coastei de est a Taiwanului, potrivit US Geological Survey. Este cel mai puternic cutremur înregistrat în această zonă în ultimii 25 de ani și a fost puternic resimțit în Taiwan, Japonia, China și Filipine. Au fost emise avertismente de tsunami pentru sudul Japoniei, dar și în Filipine. Seismul iniţial a fost urmat după 13 minute de un altul, cu magnitudinea de 6,5, produs la o adâncime de numai 11,8 kilometri, potrivit USGS.

Cutremurul, resimțit în patru țări

image

Seismul a avut loc la ora locală 07:58 a.m. (2:58, ora României), la o adâncime de 15,5 km, chiar în largul coastei de est, potrivit Administraţiei meteorologice locale. A fost cel mai puternic cutremur care a lovit insula în ultimii 25 de ani.

Epicentrul cutremurului este situat la aproximativ 18 kilometri (11 mile) sud de orașul Hualien. Cutremurăturile au fost resimțite pe toată insula, inclusiv de către personalul CNN din Taipei, transmite CNN.

Agenţia japoneză de Meterologie avertizează populaţia să fie vigilentă la replici de intensitate mare timp de aproximativ o săptămână.

Aceeaşi agenţie a revizuit între timp în creştere magnitudinea cutremurului din Taiwan la 7,7, de la 7,5, potrivit Reuters.

Cutremurul a fost resimţit şi în Shanghai, în China, a declarat un martor Reuters. Presa de stat chineză a declarat că a fost resimţit şi în Fuzhou, Xiamen, Quanzhou şi Ningde, în provincia chineză Fujian.

Alertă de tsunami în două țări

Toate zborurile către aeroportul japonez Naha, de pe insula Okinawa, au fost deviate în urma alertei de tsunami, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al aeroportului pentru CNN.

image

Toţi angajaţii şi personalul au fost evacuaţi la etajul al treilea în aşteptarea…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.