vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Povestea celui mai cunoscut joc de zaruri: craps » Istorie


După război, popularitatea craps-ului a explodat, mai ales în cazinourile din Las Vegas, unde a devenit unul dintre jocurile de noroc principale. Aici, craps a fost rafinat și standardizat, cu mese specifice de joc și dealeri profesioniști.

Pe măsură ce secolul 20 avansa, craps-ul a continuat să evolueze. În anii ’60 și ’70, jocul a fost adoptat de diverse comunități, inclusiv de cea afro-americană, contribuind la diversificarea culturii de jocuri de noroc. În această perioadă, jocul a devenit cunoscut pentru dinamica sa rapidă și pentru atmosfera energică de la masa de joc.

Cu apariția internetului în secolul 21, craps a făcut pasul către lumea online. Cazinourile online precum 888 casino au început să ofere versiuni virtuale ale jocului, accesibile jucătorilor din întreaga lume. Aceste jocuri online păstrează regulile de bază ale craps-ului tradițional, dar adaugă elemente grafice și sonore pentru a imita experiența reală a cazinoului.

Ce este jocul de craps?

Craps este un joc de noroc popular, jucat cu două zaruri. Esența jocului este simplă: jucătorii pariază pe rezultatul aruncărilor de zaruri. Se joacă pe o masă special concepută, care are zone marcate pentru diferite tipuri de pariuri. Jucătorii se rotesc pentru a fi „aruncătorul” – persoana care aruncă zarurile.

Aruncătorul începe un nou „rol” de zaruri. Primul aruncă este numit „come-out roll”. Dacă suma zarurilor este 7 sau 11, este un „natural”, iar aruncătorul câștigă și are dreptul la un alt aruncă. Dacă suma este 2, 3 sau 12, este numit „craps”, iar aruncătorul pierde, dar continuă să arunce. Orice alt număr (4, 5, 6, 8, 9 sau 10) stabilește „punctul”. Odată ce punctul este stabilit, scopul aruncătorului este să arunce același număr din nou înainte de a arunca un 7. Dacă reușește, câștigă; dacă aruncă un 7 înainte de a atinge punctul, pierde.

Jocul are multe tipuri de pariuri. Cele mai comune sunt „Pass Line” și „Don’t Pass Line”. Pariurile Pass Line câștigă dacă aruncătorul aruncă un natural sau atinge punctul înainte de a arunca un 7. Pariurile Don’t Pass Line câștigă dacă aruncătorul aruncă un 2, 3 sau 12…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.