vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Russiagate lovește extremele de dreapta germane – POLITICO

AfD (Alternativa pentru Germania) este doar una dintre mai multe partide din Europa cu vederi pro-ruse. Altele includ Fidesz din Ungaria, Naționala din Franța, Lega din Italia și Smer din Slovacia.

Înainte de alegerile la nivelul UE din iunie, Rusia își intensifică încercările de a influența opinia UE și, pe cât posibil, de a se infiltra în instituțiile blocului. Un cetățean sârb legat de agenția de informații a Rusiei, FSB, a vizitat Parlamentul European în octombrie trecut ca parte a acestor eforturi, conform unei informări a serviciilor de informații occidentale văzută de POLITICO.

După ce Cehia a decis să sancționeze Vocea Europei, politicienii UE lucrează la ideea unei sancțiuni la nivelul UE împotriva grupului – posibil ca parte a celei de-a 14-a pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei. Procedurile de impunere a unei sancțiuni la nivelul UE pot dura de la două săptămâni în anumite cazuri excepționale până la mai multe luni.

În această “război cibernetic cu Rusia, trebuie să acționăm ca unul singur”, a declarat Dita Charanzová, vicepreședintele Parlamentului European pentru securitate cibernetică. Procesele privind sancțiunile la nivelul UE sunt “confidențiale și nu sunt de competența noastră de a comenta sau a anticipa public”, a declarat Peter Stano, purtătorul de cuvânt al Serviciului European de Acțiune Externă.

Sursa: https://www.politico.eu/article/russiagate-hits-german-far-right-european-parliament-afd/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.