sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat când vor fi încărcate cardurile de alimente

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat când vor fi încărcate cardurile de alimente


Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a dat o veste mult așteptată cu sufletul la gură de milioane de români: începând de astăzi, luni, 15 aprilie, cardurile destinate alimentelor vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Această măsură este destinată unui număr impresionant de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili din întreaga țară.

Card alimente. Foto. arhiva.

Card alimente. Foto. arhiva.

Calendarul intrării banilor pe cardurile pentru alimente

Potrivit anunțului făcut de Adrian Câciu, procesul de încărcare a cardurilor va avea loc în intervalul 15-25 aprilie 2024. Astfel, beneficiarii vor putea beneficia de acești bani pentru a-și asigura necesarul de alimente și alte cheltuieli esențiale.

Cine sunt beneficiarii eligibili?

Ministrul a subliniat că această formă de sprijin acordată de Guvern este destinată unor categorii specifice de beneficiari eligibili:

– Persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare proprii de cel mult 2.000 lei.

– Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, având venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei.

– Familiile monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei.

– Persoanele și familiile care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune.

– Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, cu venituri lunare de cel mult 2.000 lei.

– Persoanele fără adăpost, conform reglementărilor legale în vigoare.

Utilizarea cardurilor pentru alimente

Conform precizărilor ministrului Câciu, cardurile pot…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.