vineri, iulie 12, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Ministrul Rishi Sunak și prim-ministrul Belgiei critică decizia primarului de a opri conferința NatCon.

Ministrul Rishi Sunak și prim-ministrul Belgiei critică decizia primarului de a opri conferința NatCon.

Prim-ministrul Regatului Unit s-a arătat nemulțumit de autoritățile belgiene pentru închiderea unei conferințe de dreapta radicală din Bruxelles la care au participat politicieni britanici precum Nigel Farage și Suella Braverman. După o zi de haos, afirmații și acuzații reciproc, decizia primarului unei localități belgiene de a opri evenimentul National Conservatives (NatCon) a fost condamnată ca “inacceptabilă” și de către prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo.

Conferința de două zile, care urma să aibă ca speakeri și pe premierul Ungariei, Viktor Orbán, și pe politicianul de extremă dreapta francez Éric Zemmour, căuta disperată un loc pentru a găzdui discursurile după ce două locații anterioare au anulat participarea în ultimul moment. Însă la scurt timp după începerea evenimentului la o a treia locație, hotelul Claridge, poliția a intrat în clădire pentru a închide conferința. Acțiunea lor a avut loc chiar în timp ce Farage, fostul lider al Brexit party, își termina discursul.

Evenimentul a fost considerat inacceptabil de prim-ministrul belgian De Croo, care a subliniat că interzicerea întâlnirilor politice este neconstituțională. Decizia de a închide conferința a fost considerată surprinzătoare deoarece nu exista nicio dovadă de tulburare la locația unde aceasta avea loc. Organizatorii au acuzat “extremiștii de stânga” că încearcă să îngrădească libertatea de exprimare. Participanții au fost nevoiți să părăsească clădirea după discursul lui Braverman, iar Orbán urma să vorbească în cadrul evenimentului.

Sursa: https://www.theguardian.com/world/2024/apr/16/belgian-mayor-natcon-conference-braverman-farage-brussels

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.