vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Supraviețuitorul de pe Titanic. Povestea lui Frank Prentice, bărbatul care a fost salvat chiar de femeia pe care o ajutase să se urce într-o barcă


La peste un secol de la tragedia care a marcat istoria navigației, povestea lui Frank Prentice, unul dintre puținii supraviețuitori ai scufundării Titanicului, continuă să emoționeze oamenii din întreaga lume. Într-un interviu acordat cu 67 de ani mai târziu, Prentice a împărtășit momentele dramatice prin care a trecut în acea noapte teribilă de 14 aprilie 1912.

Titanic. Foto: Shutterstock.

Titanic. Foto: Shutterstock.

Cine a fost Frank Prentice

La vârsta de 23 de ani, Frank Prentice era asistent al comisarului de bord pe celebrul vas. Munca sa consta în distribuirea banilor și a proviziilor pentru pasageri în timpul primei călătorii pe mare a Titanicului. Prentice a simțit că ceva nu era în regulă atunci când a perceput o schimbare bruscă în mișcarea vasului.

Nu a fost niciun impact propriu-zis”, a relatat el. „A fost ca și când ai pune brusc frână la mașină și asta a fost totul – s-a oprit. Aveam un hublou deschis și m-am uitat afară și cerul era limpede, stelele luceau, marea era complet calmă și mă gândeam, nu puteam să înțeleg [ce s-a întâmplat]”.

Când a ieșit să investigheze, Prentice a observat doar puțină gheață, dar nu existau semne evidente că vasul ar fi lovit un iceberg. Cu toate acestea, sub apă, avaria cauzată era catastrofală pentru „vasul de nescufundat”. Astfel, a venit ordinul pentru femei și copii să se urce în bărcile de salvare, dar mulți pasageri erau reticenți să o facă din cauza înălțimii de peste 21 de metri de la care trebuiau să coboare în apă și a faptului că nimeni nu anticipa scufundarea vasului.

Momentul în care s-a instalat haosul

Prentice și alți câțiva bărbați au fost instruiți să strângă cât mai mulți biscuiți și provizii posibile pentru supraviețuitori. Însă, când au ajuns înapoi pe punte, au constatat că vasul se înclina periculos și nu mai aveau acces la bărcile de salvare.

În momentul în care Titanicul s-a rupt în două, haosul s-a instalat rapid. Prentice s-a agățat de o scândură în timp ce jumătate…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.