vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Urmărește: Arestări la protestul împotriva controversatei legi ‘rusă’ din Georgia

Zeci de mii de oameni au protestat în fața parlamentului în capitala Georgiei, Tbilisi, luni – se așteaptă mai multă agitație.

O mare mulțime s-a strâns în fața parlamentului într-un protest pașnic împotriva guvernului Georgian. Protestatarii au cerut demisia guvernului, pe care îl consideră corupt și incompetent. Aceștia au ocupat străzile din centrul orașului, scandând lozinci împotriva autorităților și cerând schimbări reale în conducerea țării.

Protestele au fost provocate de decizia parlamentului de a permite unei figuri controversate să preia funcția de prim-ministru. Mulțimea s-a arătat nemulțumită de această alegere considerată nedemocratică și au cerut alegeri anticipate pentru alegerea unui nou guvern legitim.

Autoritățile au răspuns cu forța, folosind gaze lacrimogene și bastoane pentru a dispersa mulțimea. Aproximativ 50 de manifestanți au fost arestați, iar mulți au fost răniți în confruntări.

Reprezentanții internaționali au condamnat violența împotriva protestatarilor și au făcut apel la calm și dialog între guvern și populație pentru a evita escaladarea conflictului.

Protestele sunt așteptate să continue și în zilele următoare, pe măsură ce tensiunile politice și sociale din Georgia se înrăutățesc. Cetățenii sunt hotărâți să lupte pentru schimbarea sistemului politic și pentru a aduce adevăratul progres și prosperitate țării lor.

Sursa: https://www.euronews.com/video/2024/04/16/watch-arrests-at-protest-over-controversial-russian-law-in-georgia

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.